Arsenal FC

Yleistä

Arsenal eli The Gunners tai suomalaisittain tykkimiehet on perustettu jo vuonna 1886. Arsene Wengerin alaisuudessa joukkue on menestynyt jo vuosikymmenet ja on siellä listassa myös Mestarien Liigan voitto vuodelta 2006. Valioliigan Arsenal on voittanut 13 kertaa, viimeksi 2004. Cupissa menestystä on finaalista tullut 12 kertaa, viimeksi viime vuonna 2015.

Kokoonpano

Arsenal selvitti tiensä F-lohkosta jatkoon nipin napin ja viimeisessä ottelussa napattu mainio 0-3 voitto Olympiakoksesta ratkaisi vasta jatkopaikan. Tuossa ottelussa joukkue pelasi sillä kokoonpanolla jolla se tulee todennäköisesti lähtemään myös tuleviin koitoksiin.


Giroud
Campbell – Özil – Walcott
Ramsey – Flamini
Monreal – Koscielny – Mertesacker – Bellerin
Cech

Mestarien Liigan alkulohkossa joukkueesta onnistuivat seuraavat pelaajat: Giroud (5), Sanchez (3), Walcott (2) ja Özil (2). Yksi joukkueen kuumimmista tähdistä on varmasti Alexis Sanchez, joka terveenä ollessaan kuuluu Arsenalin vakiokokoonpanoon.

Lohkovaihe

Arsenal joukkueArsenalin lohkotaival alkoi ohdakkeisesti, kun ensin Dinamo Zagreb oli parempi kotonaan lukemin 2-1 ja sen jälkeen Olympiakos haki pisteet lukemin 2-3. Kuoleman ottelussa Bayern Münchenia vastaan joukkue piristyi ja nappasi uskomattomalta tuntuneen 2-0 voiton. Paluu arkeen nähtiin kuitenkin heti seuraavassa ottelussa jossa Bayern kuittasi edellisen tappion lukemilla 5-1.

Arsenal toipui kuitenkin tuosta ja otti Dinamo Zagrebista tärkeän 3-0 voiton. Ja viimeisestä ottelusta muodostui taas kuoleman paikka Arsenalille, mutta se selvitti sen hienosti ottamalla vieraissa selvän 0-3 voiton Olympiakoksesta.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

Arsenalilla kävi huono arpaonni, sillä vastaan asettuu edelliskauden mestari ja suurin ennakkosuosikki tälle kaudelle, FC Barcelona. Arsenalin kerroin 6.00 tuntuu kovalle, mutta joukkue on ennenkin venynyt pahassa paikassa. Jonkun verran joukkue pystynee taistelemaan paikasta auringossa, mutta eiköhän jatkopaikka mene Barcelonalle, jonka kerroin Unibetillä on vaivaiset 1.13. Etukäteen kertoimien valossa selkein pari, mutta tuskin se sitä loppupeleissä on.

Ennuste

Arsenalille olisi varmasti kelvannut joku muu vastustaja jatkokierrokselle, mutta Barcelona sieltä arvontakorista tuli. Ennusteena tästä Barcelonan jatkopaikka, kaikki muut tulokset ovat tästä parista jopa hämmentäviä ja katastrofi espanjalaisjätille.

Lyö vetoa Arsenalin peleistä