SL Benfica

Yleistä

Portugalista ponnahtava Benfica eli lempinimeltään As Aguilas eli Kotkat on voittanut oman maansa sarjan peräti 34 kertaa ja Cupissakin voitto on tullut 25 kertaa. Joukkue on erittäin tuttu seura eurooppalaisissa jalkapalloturnauksissa ja on useasti ollut mukana myös mestarien liigassa ja sitä edeltäneissä sarjoissa. Eurooppa Cupin se on voittanut kahdesti ja ollut peräti viisi kertaa kakkonen. Uefa Cupissa ja UEFAn Eurooppa Liigassa joukkue on ollut kolmesti kakkonen, viimeksi vuosina 2013 ja 2014. Menestynyt joukkue siis kyseessä.

Kokoonpano

Benfican viimeinen lohko-ottelu päättyi tappioon Atletico Madridille. Samalla ratkesi lohkon C voitto. Kokoonpano tuossa ottelussa oli seuraavanlainen, hyviä pelaajia löytyy Benficalta myös tämän kokoonpanon ulkopuolelta:


Jonas
Guedes – Gaitan – Pizzi
Sanchez – Fejsa
Elisey – Jardel – Lopez – Almeida
Cesar

Maalinteossa onnistuivat lohko-otteluissa Gaitan (3), Jimenez (2), Mitroglu (2), Jonas (1), Guedes (1) ja Luisao (1). Nicolas Gaitan nauttii joukkueessa tähtipelaajan roolista, tosin joukkueessa staroja on useampia.

Lohkovaihe

Benfica joukkueBenfican taival omassa lohkossa alkoi kahdella voitolla kun ensin kaatui Astana lukemin 2-0, jonka jälkeen Atletico vieraissa lukemin 1-2. Tämän jälkeen tuli ehkä hyvä olo puseroon ja Galatasaray nappasi pinnat kotiareenalla lukemin 2-1. Benfica kuittasi kuitenkin potut pottuina ottamalla 2-1 voiton Galatasaraystä seuraavaksi.

Vieraspeli tökki jälleen kun Astana nappasi 2-2 tasurilla pinnan ja Benfica joutui tyytymään yhteen pinnan. Viimeinen ottelu päättyikin sitten vielä Atleticon voittoon 1-2, tuon ottelun voitolla Benfica olisi vielä voittanut oman lohkonsa, mutta nyt tuli lohkossa sija 2.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

Benfica sai vastaansa varsin mielenkiintoisen vastustajan, Zenit Pietarin. Zenit hallitsi omaa lohkoaan, mutta tältä joukkueelta ei ole totuttu näkemään hurjaa menestystä. Tämä pari lienee koko pudotuspelikierroksen tasaisin parivaljakko. Benfican peli yskii vieraissa mutta toimii kotona. Kertoimet Unibetillä, molemmille 1.90 jatkoonpääsystä, joten toisen ottelun jatkoaika ei olisi välttämättä mikään iso yllätys.

Ennuste

Todella mielenkiintoinen pari ja tämän kierroksen tasaisin. Saako Benfica pelin rullaamaan myös vieraissa, se on ehkä se isoin kysymys tässä. Tässä ottelusarjassa on parhaat mahdollisuudet siihen että lohkokakkonen pudottaa lohkoykkösen. Ennustetaan tätä sarjaa niukasti Benficalle.

Lyö vetoa Benfican peleistä