Chelsea FC

Yleistä

1905 perustettu Blues eteni omasta lohkostaan jatkoon lohkovoittajana. Edes lohkovoitto ei kuitenkaan pelastanut valmentajavelho Jose Mourinhoa, joka ei saanut joukkuetta pelaamaan kykyjensä mukaan Valioliigassa. Guus Hiddink luotsaa joukkuetta tämän tiedon mukaan kauden loppuun. Chelsealla on tilillään aiemmin kaksi esiintymistä Mestarien Liigan finaalissa, vuonna 2008 tuli finaalitappio ja vuonna 2012 sitten Mestarien Liigan voitto. Valioliigan joukkue on voittanut viidesti, Cupin se on vienyt seitsemästi ja Liigacupin viisi kertaa.

Kokoonpano

Chelsea jyräsi varsin vakuuttavasti omasta lohkostaan jatkoon. Jatkopaikka varmistui lopulta kuitenkin vasta viimeisessä pelissä jossa se voitti Porton 2-0. Tappio tuosta ottelusta olisi tietänyt Chelsean jäämistä rannalle tämän vuoden Mestarien liigan jatkopeleistä. Kokoonpano viimeisessä lohkopelissä oli seuraava:


Costa
Hazard – Oscar – Willian
Matic – Ramires
Azpilicueta – Terry – Zouma – Ivanovic
Courtois

Joukkueessa on useampi huippupelaaja ja tähtistatuksella oleva pelaaja, mutta yksi nousevista tähdistä on Willian, joka tuntuu parantavan peliään kausi kaudelta. Maaleja mestarien liigassa ovat tällä kaudella tehneet: Willian (5), Oscar (2), Costa (1), Zouma (1), Cahill (1) ja Fabregas (1).

Lohkovaihe

Chelsea joukkueChelsean lohkovaihe alkoi odotetusti roimalla voitolla, kun vastaan asettui Maccabi Tel-Aviv. Lukemat 4-0 antoivat hyvän lähdön liigaan. Kylmää vettä niskaan tuli kuitenkin jo heti seuraavassa ottelussa kun Porto nappasi pinnat numeroin 2-1. Nihkeää oli myös seuraavassa ottelussa jossa lukemat 0-0 mairittelivat kotijoukkue Dynamo Kiovaa.

Chelsea pääsi kuitenkin kuittaamaan heti tasapelin voittamalla kotonaan Kiovan lukemin 2-1. Seuraavassa ottelussa Tel-Aviv kaatui samoin lukemin kuin sarjan alussa eli 0-4. Lopullisesti jatkopaikka ja sitä myötä myös lohkovoitto ratkesi Portoa vastaan, siitä pelistä voitto lukemin 2-0.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

Chelsealle arvonnoista osui tuttu vastustaja, Paris Saint Germain. Ties monettako kertaa joukkueet kohtaavat Mestarien liigan pudotuspeleissä tai lohkossa, joten joukkueet ainakin tuntevat toisensa. Vaikka Chelsea voitti oman lohkonsa, on PSG:llä pienempi kerroin, Unibetillä Chelsea 2.15 – Paris SG 1.68.

Ennuste

Chelsea on tällä hetkellä täynnä kysymysmerkkejä valmentajavaihdoksen takia. Tuttu vastustaja, mutta voiko Chelsea voittaa? Toki voi, mutta ennakkosuosikki on PSG. Ja PSG jatkoon tästä parista.

Lyö vetoa Chelsean peleistä