FC Dynamo Kyiv

Yleistä

Vuonna 1927 perustettu FC Dynamo Kiev, eli lempinimeltään valkosiniset on toinen ukrainalainen joukkue tämän kauden Mestarien liigan lohkopeleissä. Omassa liigassa joukkueella on peräti 27 maan mestaruutta a cupissakin on tullut napattua 20 finaalipelin voittoa. UEFA:n Cup voittajien Cupin joukkue on voittanut kaksi kertaa ja Super Cupin kerran, mutta näistä on jo aikaa se 30-40 vuotta. Viime vuodet lähinnä Eurooppaliigassa pelannut Dynamo hakee nyt uutta kruunua historiaansa.

Kokoonpano

Kiovan Dynamon pelaajat ovat hieman tuntemattomampia suuruuksia suurelle yleisölle, mutta joukkuepeli on se millä tämä joukkue etenee. Viimeisimmässä ottelussa joukkue kohtasi Maccabi Tel Avivin ja tuosta ottelusta napattu 1-0 voitto takasi joukkueelle jatkopaikan. Kokoonpano ottelussa näytti seuraavalta:


Moraes
Gonzales – Gaarmash – Yarmolenko
Sydorchuk – Rybalka
Antunes – Dragovic – Khacreridi – Silva
Shovkovskiy

Joukkueessa on useampia mainioita pelaajia, mutta monen katseet kiinnittävät huomion Andriy Yarmolenkoon, joka on yksi tämän joukkueen tähdistä. Maaleja kauden Mestarien liigassa ovat tehneet: Yarmolenko (2), Moraes (1), Garmash (1), Gusev (1), Gonzalez (1), Buyalskiy (1) ja Dragovic (1).

Lohkovaihe

Dynamo Kyiv joukkueKiovan Dynamon ottelut alkoivat ottelulla Portoa vastaan ja tuosta pelistä oli saldona yksi piste, peli päättyi lopulta lukemiin 2-2. Seuraavaksi joukkue matkasi Tel-Aviviin ja siitä Dynamo nappasi kolme pistettä 0-2 pelillä. Seuraavaksi vieraaksi tuli Chelsea, jonka kanssa pelattu peli päättyi lukemiin 0-0.

Näiden joukkueiden toinen kohtaaminen puolestaan päättyi sitten lukemiin 2-1 Chelsealle, joten siitä pelistä ei pisteitä herunut. Kolme pistettä tuli puolestaan ratkaisevassa Porto-ottelussa, jonka Dynamo kuittasi hienosti vieraskentällä lukemin 0-2. Lopullinen niitti jatkopaikalle saatiin 1-0 voitolla Tel-Avivista.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

Kiovan Dynamo saa vastaansa Manchester Cityn. Mielenkiintoinen parivaljakko, joskin Cityllä on materiaali melkoisen kovemmassa formissa. Etukäteen Manchester City on selkeä suosikki, joskin Dynamo on ennenkin yllättänyt altavastaajan asemasta.

Pudotuspeliparin kertoimet vedonlyöntiyhtiöillä kertovat kuitenkin siitä että City menisi tästä parista jatkoon. Cityn kerroin on 1.22 kun Dynamon kerroin on 4.20. Mikäli Dynamo onnistuu kotonaan yli odotusten, voi sillä olla mahdollisuuksia myös vieraskentällä.

Ennuste

Ennusteena Kiovan Dynamon jääminen tähän vaiheeseen. On silläkin omat mahdollisuudet, mutta Citylle tappio olisi todellinen katastrofi.

Lyö vetoa Dynamon peleistä