KAA Gent

Yleistä

KAA Gent on perustettu jo vuonna 1864 ja ”De Buffalo” eli buffalot ovat voittaneet ensimmäisen oman liigan mestaruuden vuonna 2015. Belgian Cupin tämä joukkue on voittanut kolme kertaa. Aikaisemmin Gent on voittanut UEFAn Intertoto Cupin kahdesti, vuosina 2006 ja 2007, joten joukkue pelaa nyt koko historiansa parhaita aikoja. Moni ei ollut valmis veikkaamaan juuri tätä joukkuetta jatkoon lohkosta, jossa muut joukkueet olivat Zenit Pietari, Valencia ja Lyon. Mutta niin vain Gent nappasi 10 pistettä kolmella voitolla ja yhdellä tasapelillä ja jatkoon pääsy ei tehnyt edes tiukkaa. Tulee antamaan varmasti reippaan vastuksen Wolfsburgille.

Kokoonpano

Gent nappasi todella tärkeät kolme pistettä lohkovaiheen viimeisessä pelissä, jossa se kaatoi lohkovoiton varmistaneen Zenit Pietarin kotonaan. Tässä ottelussa joukkue pelasi seuraavassa kokoonpanossa:


Simon – Depoitre
Milisevic
Asare – Neto – Kums – Foket
Rafinha – Mitrovic – Nielsen
Sels

Eniten maaleja lohkovaiheessa teki keskikenttämies Danijel Milicevic joka onnistui kuudessa pelissä kolmesti. Melkein kaikki joukkueen maalit olivat keskikenttämiesten tekemiä, sillä Coulibalyn, Mattonin, Kumsin ja Foketin maalin onnistui tekemään vain yksi hyökkääjä Laurent Depoitre. Monet joukkueen pelaajista ovat varmasti melkoisen tuntemattomia suurelle yleisölle, mutta Danjiel Milicevic tulee kumppaneineen aiheuttamaan varmasti vastustajille jatkossakin harmaita hiuksia. Gentin maalit: Milicevic (3), Depoitre (1), Kums (1), Matton (1), Coulibaly (1) ja Foket (1).

Lohkovaihe

Gent joukkueGentin lohkovaihe alkoi tasapelillä Lyonia vastaan. Moni povasi jo tuon pelin jälkeen kotijoukkueesta lohkon yllättäjää, mutta noutaja tuli heti seuraavassa ottelussa kun Pietarin Zenit oli vahvempi lukemin 2-1 ja Gent unohtui hieman jo vastustajilta. Sama tarina jatkui kun Gent vieraili Valencian vieraana ja sieltäkin tuli tappio, samoin lukemin kuin edellisessä pelissä, 2-1.
Gent ei tästä lainkaan häkeltynyt vaan otti lohkon kolmesta viimeisestä pelistä tasan kolme voittoa. Ensimmäiset kolme pistettä tulivat Valenciaa vastaan tärkeällä 1-0 voitolla. Upeat otteet jatkuivat Lyonin kotikentällä jossa isännät kaatuivat lukemin 1-2. Pisteenä iin päälle Gent nappasi vielä ehjällä pelillä kolme pistettä jo lohkovoiton varmistaneesta Zenitistä lukemin 2-1.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

Pudotuspelivastustajalle Gentille tuli arvonnoissa siis Wolfsburg. Tämä sopii Gentille hyvin, etäisyys vieraspeliin ei ole liian pitkä ja toki Gentillä on yllätysmahdollisuus kotiottelun lisäksi myös siellä. Kertoimien mukaan kovinkaan moni ei usko Gentin menoon kahdeksan parhaan joukkoon, sillä kertoimet ovat Wolfsburgille 1.35 – 3.20. Mutta kuinka moni uskoi Gentin ylipäänsä pääsevän 16 parhaan joukkoon? Joukkue voi yllättää isosti.

Ennuste

Gentin tie nousee pystyyn Wolfsburgia vastaan. Vaikka nälkä kasvaa syödessä, paikka 8 sakissa taitaa olla vielä tällä kaudella unelmaa.

Lyö vetoa Gentin peleistä