Paris Saint-Germain

Yleistä

PSG eli Paris Saint Germain on perustettu vasta vuonna 1970, mutta tässä ajassa se on ehtinyt saavuttamaan varsin paljon. PSG:llä on tilillään viisi mestaruutta, 9 Ranskan Cupin voittoa ja viisi Ranskan Liigacupin voittoa. Joukkue on osallistunut useasti myös edesmenneeseen UEFA:n Cup voittajien Cupiin, vuosina 1996 tuli sieltä mestaruus ja seuraavana vuonna tappio finaalissa. PSG on hävinnyt myös kerran UEFA:n Supercupissa ja voittanut kerran Intertotocupin. Kolme kertaa peräkkäin PSG:n lento on nyt katkennut neljännesvälieriin Mestarien Liigassa, joten jokohan olisi aika pistää paremmaksi?

Kokoonpano

Joukkueen viimeisin Mestarien Liigan ottelu oli Shaktar Donetskia vastaan. Tuo ottelu päättyi PSG:n 2-0 voittoon. Tuossa ottelussa pelattiin seuraavalla kokoonpanolla:


Lavezzi – Ibrahimovic – Moura
Matuidi – Rabiot – Stambouli
Kurzawa – Luiz – Marquingos – Wiel
Trapp

Joukkueen yksi kirkkaimmista tähdistä on luonnollisesti ruotsalainen Zlatan Ibrahimovic. PSG:n maaleista lohko-otteluissa vastasivat: Di Maria (3), Lucas (2), Ibrahimovic (2), Cavani (1), Rabiot (1), Aurier (1) ja Luiz (1).

Lohkovaihe

Paris joukkuePariisilaisten taival A-lohkossa alkoi odotetusti, sillä Malmö kaatui lukemin 2-0. Tämän jälkeen oli Shaktar Donetskin vuoro joutua pariisilaisten mankeliin, vieraissa tuli 0-3 voitto PSG:lle. Lohkon kolmannessa ottelussa pelit päättyivät lukemiin 0-0 ja toisessa joukkueiden kohtaamisessa Real Madrid oli parempi lukemin 1-0 Espanjassa.

Se olikin viimeinen peli jossa PSG päästi maaleja lohkopeleissä, sillä seuraavaksi Zlatan johdatti joukkonsa Malmöön, jossa 0-5 voitto PSG:lle. Tämän jälkeen vielä 2-0 voitto Shakhtar Donetskista ja lohkon kakkossija Real Madridin jälkeen oli saletti.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

PSG:lle tuttu vastustaja, Chelsea. Yleisesti ottaen PSG:tä pidetään tällä hetkellä parempana joukkueena kuin Chelsea, mutta Jose Mourinhon potkut saattavat vapauttaa vastustajan kovaan pelikuntoon. Joukkueiden kertoimet vedonlyöntiyhtiöillä on PSG:lle, Unibetillä PSG on suosikki kertoimella 1.68 ja Chelsean kerroin 2.15. Ennustettavissa jopa tasaisempaa vääntöä mitä kertoimet osoittavat.

Ennuste

PSG on suosikki kaikilla mittareilla, mutta ei iso sellainen. Jos Chelsea saa pelin toimimaan, voi jälki olla hurjaa. Luotetaan nyt siihen että Zlatan johdattaa joukkonsa kahdeksan parhaan joukkoon.

Lyö vetoa PSG:n peleistä