VfL Wolfsburg

Yleistä

Vuonna 1945 perustettu saksalaisjoukkue ”Die Wölfe” pelaa parasta futistaan. Joukkue selviytyi UEFAn Mestareiden liigan lohkovaiheesta jatkoon ja sen joukkue teki nyt ensimmäistä kertaa historiassa. Joukkue ei pahemmin ole menestyksellä mälläillyt, sillä ainoan Saksan mestaruutensa se on voittanut vuonna 2009 ja Saksan Cupin voitto on tullut kerran, vuonna 2015.

Joukkueen vahvuutena pidetään erityisesti erikoistilannepuolustamista ja laitahyökkäyksiä. Yleensä Wolfsburg hyökkää oikealta laidalta, pitää palloa hallussa ja ampuu myös kaukovetoja. Varsin usein nähdään aloituskokoonpanossa muutoksia, joten rotaatiota riittää.

Kokoonpano

Wolfsburgin kokoonpano on Mestarien Liigassa vaihdellut useiden eri muotojen välillä. Viimeisimmässä pelissä Manchester Unitedia vastaan joukkueen aloituskokoonpano näytti tälle:


Schürrle – Kruse
Guilavogui – Arnold – Draxler – Vierinha
Rodriquez – Dante – Naldo – Träsch
Benaglio

Lohkovaiheessa eniten maaleja teki puolustaja Naldo, joka onnistui viimeisessä ottelussa kaksi kertaa. Yhden maalin miehiä ovat mm. Dost, Vierinha ja Draxler. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mutta yksi suurimmista tähdistä on kieltämättä Julian Draxler.

Wolfsburgin maalit: Naldo (2), Caligiuri (1), Vierinha (1), Draxler (1), Schürrle (1), Kruse (1), Bost (1).

Lohkovaihe

Wolfsburg joukkueWolfsburg voitti siis oman lohkonsa. B-lohkon muut joukkueet olivat PSV Eindhoven, Manchester United ja CSKA Moskova. Mestarien liigan kausi alkoi mainiosti kun 15.9. kotona kaatui CSKA Moskova lukemin 1-0. 30.9. Manchester United oli parempi lukemin 2-1.

Lokakuun 21. pelattiin Wolfsburg – PSV ottelu ja kotijoukkue voitti pelin 2-0. Osat kääntyivät päälaelleen 3.11. pelatussa ottelussa jossa PSV voitti ottelun kotonaan samoin lukemin, 2-0. Moskovasta Wolfsburg kävi hakemassa kolme pistettä lukemin 0-2 ja lopullisesti paikka kahden parhaan joukossa lohkovoittajana sinetöityi 8.12. pelatussa Wolfsburg – Manchester United pelissä joka päättyi 3-2.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

Wolfsburg nappasi lohkon ykköspaikan, joten seuraava vastustaja tulee olemaan jokin lohkokakkosista. Wolfsburg sai arvonnassa vastaansa yhden etukäteen heikommista vastustajista, Gentin. Unibetin kertoimet jatkoon selviytyvästä joukkueesta ovat selkeästi Wolfsburgille 1.35 – 3.20. Huima suoritus Gentiltä päästä 16 parhaan joukkoon, mutta eiköhän tämä tuhkimotarina ole nyt jo tullut päätökseensä tämän otteluparin myötä. Gentin jatkaminen kahdeksan parhaan joukkoon olisi jo sensaatio.

Ennuste

Wolfsburg jatkoon, Gent hyvistä esityksistä huolimatta laulukuoroon.

Lyö vetoa Wolfsburgin peleistä