FC Zenit

Yleistä

FC Zenit on perustettu vuonna 1925. Lempinimi Sine-belo-golubye tarkoittaa jotakuinkin sinivalkoisen taivaan väristä sinistä. Oman liigan joukkue on voittanut viidesti ja Venäjän Cupin kolmesti. Aikaisempaa menestystä joukkueella on Uefa Cupista ja UEFA Super Cupista vuodelta 2008, jolloin joukkue kruunattiin voittajaksi. Olisiko tänä vuonna jälleen menestyksen vuoro?

Kokoonpano

Zenitin mainio lohko-vaiheen putki meni poikki viimeisessä ottelussa, jossa Gent oli parempi lukemin 2-1. Puolustukseksi pitää todeta se, että Zenit oli jo oman jatkopaikkansa tuolloin lunastanut. Joukkueen kokoonpano oli viimeisessä lohkopelissä seuraava:


Dzyuba – Danny
Yusupov – Garcia – Ryazantsev
Criscito – Lombaerts – Garay – Neto – Anyukov
Lodygin

Joukkueen maalintekijöitä alkulohkon peleissä olivat Dzyuba (6), Hulk (3), Shatov (2), Danny (1) ja Witsel (1). Joukkueeseen on saatu houkuteltua useampikin ulkomaalainen pelaaja, mutta kotimainen Artem Dzyuba on joukkueen todellinen tähtipelaaja.

Lohkovaihe

Zenit joukkueZenit hallitsi H-lohkoa lähes mielin määrin. Ensitahdit lyötiin Valenciassa, jossa isäntäjoukkue kaatui ensin lukemin 2-3. Tämän jälkeen Gent kävi vierailulla Pietarissa, mutta isännät olivat vahvempia lukemin 2-1. Tämän jälkeen kylään tuli Lyon, mutta pietarilaiset hoitivat homman kotiin lukemin 3-1.

Toinen puolisko alkoi samoissa merkeissä kun Lyonista irtosivat toistamiseen kolme pistettä lukemin 0-2. Tämän jälkeen oli Valencian vuoro tulla luovuttamaan pinnat Pietariin, peli päättyi 2-0. Lohkovoiton jo varmistuttua Zenit pelasi vielä Gentin kanssa, mutta tässä Gent olikin vahvempi lukemin 2-1.

Pudotuspelivastustaja ja kertoimia

Zenit sai vastaansa arvonnoissa melkoisen kovan lohkokakkosen, Benfican. Etukäteisveikkaukset ovat melkoisen tasan jatkoonmenijästä ja samaa osoittavat myös vedonlyöntikertoimet. Molemmilla kerroin Unibetillä on 1.90, joten tässä yksi tasaisimmista taistelupareista.

Ennuste

Zenit hakee varmasti lohkovoiton jälkeen paikkaa kahdeksan joukkoon, mutta onko siitä siihen? Benfica antaa kovan vastuksen ja tässä voidaan nähdä se ensimmäinen keikaus jossa lohkokakkonen nappaa jatkopaikan lohkoykköseltä. Tiukan niukkaa ja tämä pari voi päätyä jopa jatkoajalle.

Lyö vetoa Zenitin peleistä