Alexis Sánchez

Alexis Sánchez

Chilen lippu
Arsenal

Nimi: Alexis Sánchez

Pelipaikka: Keskikenttä

Syntymäaika: 19.12.1988

Kansallisuus: Chile

Joukkue: Arsenal

Pituus: 168cm

Paino: 62kg

dottedline

Alexis Sánchez

Alexis Sanchez on yksi tämän hetken parhaita pelaajia Valioliigassa ja koko maailmassa. Chileläinen pelaaja on onnistunut hienosti tämän kauden Valioliigassa ja Mestarien Liigassa vaikka loukkaantumiset ovatkin vaivanneet pelaajan uraa. Sanchezista on tähän mennessä maksettu yli 50 miljoonaa puntaa siirtokorvauksia. Ura on ollut viimeisen viiden vuoden ajan melkoisessa nousukiidossa, sitä ennen pelaaja pelasi aika pienillä peliajoilla ja ei niin ykköskorin joukkueissa. Tämän hetken arvio varsin kuumasta pelaajasta on 38.50 miljoonaa puntaa ja tuokin arvio taitaa olla tällä hetkellä alakanttiin.

Sanchez oli italialaisen Udinesen kirjoilla neljä ja puoli vuotta, mutta tuo aika meni hyvin pitkälti lainassa Chilessä ja Argentiinassa. Tähän tapahtui iso muutos kun Barcelona osti Sanchezin 2011 reilulla 18 miljoonalla punnalla. Kolmen vuoden pelien jälkeen Sanchez kaupattiin jälleen ja tällä kertaa Arsenaliin.

Sanchez on ollut todella tehokkaalla tuulella tämän kauden Mestareiden liigassa, sillä viidessä pelissä on syntyneet tehot 3+4. Jommassakummassa laidassa hyökkäävän keskikentän roolissa viihtyvä Sanchez on ollut Arsenalin paras pelaaja. Erityisiä vahvuuksia Sanchezilla on useita, syöttäminen, harhauttaminen, kaukolaukaukset ja vapaapotkut kuuluvat näihin. Usein Sanchez nähdään vastahyökkäyksen kärkenä nousemassa laidasta keskelle maalintekopaikalle.

Sopimus on tällä erää voimassa 30.6.2018, joten viimeistään tuolloin Sanchezin uskotaan vaihtavan seuraa. Palkintokaapista Sanchezilta löytyy mm. pokaaleja Englannista ja Espanjasta sekä FIFAn seurajoukkueiden mestaruuspokaali.

Pelipaidan numero: 17

Lyö vetoa Sánchezin peleistä