Andrés Iniesta

Andrés Iniesta

Espanjan lippu
FC Barcelona

Nimi: Andrés Iniesta

Pelipaikka: Keskikenttä

Syntymäaika: 11.05.1984

Kansallisuus: Espanja

Joukkue: FC Barcelona

Pituus: 170cm

Paino: 65kg

dottedline

Andrés Iniesta

Andrés Iniesta Luján syntyi vuonna 1984 Fuentealbilla, Albaceten maakunnassa. Hän siirtyi FC Barcelonaan 12 vuoden ikäisenä. Hän oli kapteenina alle 15 vuotiaiden Nike Premier Cup turnauksessa, jonka Barcelona voitti 1999. Pokaalin luovutti joukkueelle silloinen Iniestan idoli Josep Guardiola. Guardiola antoi Iniestalle allekirjoituksensa ja kirjoitti siihen, että “parhaalle pelaajalle, jonka olen ikinä nähnyt”. Samoihin aikoihin Guardiola sanoi Barcelona tulevalle suurpelaajalle Xaville, että “sinä tulet pistämään minut eläkkeelle, mutta Iniesta pistää meidät molemmat eläkkeelle”. Iniesta teki edustusjoukkue debyyttinsä vuonna 2002 ja on siitä lähtien ollut erittäin tärkeä osa Barcelonan pelin rakentelua Xavin kanssa.

Iniesta tunnetaan melkein täydellisenä keskikenttäpelaajana. Häneltä löytyy erinomainen syöttötaito, pallon kuljetustaito, pelikäsitys ja liike. Hän osaa pelata kaikkia keskikentän pelipaikkoja ja pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjänä.

Iniestan palkintokaapista löytyy 7 La Ligan voittoa, 3 Copa Del Rey -pokaalia, 7 Espanjan Super cuppia, 4 Mestarienliigan voittoa, 1 Maailmanmestaruus ja 2 Euroopanmestaruutta.

Hänet on myös valittu 2 kertaa maailman 4 parhaan jalkapalloilijan joukkoon ja palkintokaapista löytyy myös vuoden 2012 Euroopan paras jalkapalloilija pokaali. Ura alkaa olemaan jo ehtoopuolella, mutta Iniesta on Barcelonan yksi avainpelaajista edelleen.

Lyö vetoa Iniestan peleistä