Cesc Fàbregas

Cesc Fàbregas

Espanjan lippu
Chelsea

Nimi: Cesc Fàbregas

Pelipaikka: Keskikenttä

Syntymäaika: 04.05.1987

Kansallisuus: Espanja

Joukkue: Chelsea

Pituus: 175cm

Paino: 74kg

dottedline

Cesc Fàbregas

Fabregas syntyi Kataloniassa, Barcelonassa ja kävi ensimmäisessaä FC Barcelonan pelissään jo 9 kk ikäisenä. Fabregas aloitti jalkapallouransa CE Matarossa. Hänen ensimmäinen valmentajansa ei valinnut Fabregasia otteluihin Barcelonaa vastaan, sillä hän halusi pilottaa hänet scouteilta. Tämä taktiikka ei kauan toiminut, sillä Fabregas liittyi Barcelonan junioreihin 10 vuoden ikäisenä.

Hän pelasi ensin puolustavana keskikenttäpelaajana
seuranaan mm. Gerald Pique ja Lionel Messi. Hän oli jo nuorena hyvä maalintekijä, mutta ei päässyt tekemään debyyttiään Barcelonan edustusjoukkueessa. Hänen idolinsa oli siihen aikaan Barcelonassa numerolla 4 pelaava kapteeni Josep Guardiola. Guardiola antoi pelipaitansa Fabregasille ja kirjoitti siihen odottavansa näkevänsä hänen pelaavan tulevaisuudessa Barcelonassa numerolla 4. Tähän ennustukseen meni aikaa melkein 10 vuotta, sillä vuonna 2003 Fabregas siirtyi Arsenalin paitaan.

Arsenalissa hän teki debyyttinsä edustusjoukkueessa 16 vuotiaana, mikä on seuraennätys. Hän teki myös ensimmäisen maalinsa saman ikäisenä, mikä on myös seuraennätys. Meni kuitenkin vuosi ennen kuin hän alkoi päästä joukkueen avauskokoonpanoon säännöllisesti. Hänet valittiin vuonna 2008 Arsenalin kapteeniksi, mikä vahvisti ennestään Fabregasin asemaa seurassa.

Vuonna 2010 joukkue kohtasi Barcelonan Mestarienliigassa tippuen sille puolivälierissä. Myös seuraavalla kaudella 2011 Barcelona tiputti Arsenalin Mestarien liigasta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Tässä vaiheessa monen pokaalittoman vuoden jälkeen alkoi Fabregas väsyä Arsenalin pelaajahankintapoliitikkaan ja siihen, että hän ei voittanut pokaaleja. Seuraavana kesänä monen vuoden spekuloinnin jälkeen Fabregas siirtyi takaisin Barcelonaan. Valmentajana toimii Josep Guardiola ja Fabregas sai numeron 4.

Fabregas tunnetaan erittäin hyvänä syöttelijänä, joka osaa tehdä myös maaleja. Hänen pelikäsityksensä on huippuluokkaa ja sitä tukee monipuolinen syöttövalikoima. Hän kuuluu myös Espanjan maajoukkueen avainpelaajiin. Tätä nykyä Fabregas kuuluu Chelsean avainpelaajien joukkoon ja on yksi Valioliigan parhaita hyökkääviä keskikenttäpelaajia.

Lyö vetoa Fàbregasin peleistä