Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Portugalin lippu
Real Madrid

Nimi: Cristiano Ronaldo

Pelipaikka: Hyökkääjä

Syntymäaika: 05.02.1985

Kansallisuus: Portugali

Joukkue: Real Madrid

Pituus: 184cm

Paino: 78kg

dottedline

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronalo ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Tätä pelaajaa joko rakastetaan tai vihataan. Rakastajia taitaa olla enemmän, sillä pelaaja on valittu useasti oman liigan tai maailman parhaaksi pelaajaksi. Eikä syyttä sillä takana on upea ura, joka varmasti jatkuu vielä useamman vuoden ja kauden ajan.

Viidessätoista vuodessa Ronaldolle on ehtinyt tapahtua melkoisesti. 2000 / 2001 kaudella Ronaldo pelasi vielä Sportingin U17 ja U19 joukkueissa, 2002 tuli siirto aikuisten joukkueeseen ja loppu onkin historiaa. 2003 siirto Manchester Unitediin 12,15 miljoonalla punnalla ja 2009 siirto Real Madridiin 65,80 miljoonalla punnalla. Tämän hetken arviot liikkuvat n. 77 miljoonassa punnassa (transfermakt).

Tämän kauden Mestarien Liigassa Cristiano Ronaldo on ollut lähes pitelemätön. Kuudessa pelissä on tilastoihin kertynyt peräti 11 maalia ja kolme syöttöä. On totta että kaikki vastustajat eivät ole olleet niitä parhaita mahdollisia, mutta kyllä maalintekijän aina tunnistaa.

Erityisiä vahvuuksia Cristiano Ronaldolla on vaikka muille jakaa, mutta erityisesti laukominen ja maalintekeminen on hänelle suorastaan luontaista. Oikeastaan kaikki mitkä liittyvät maalintekoon ja hyökkäämiseen ovat hänellä enemmän tai vähemmän hallussa. Heikkouksina oikeastaan puolustustaidot, mutta se on hyvin tyypillistä hyökkääjäpelaajalle.

Palkintokaapista Ronaldolta löytyy niin joukkuekohtaisia palkintoja kuin henkilökohtaisia pokaaleja. Maailman parhaan pelaajan palkinnon Cristiano Ronaldo on voittanut jo kolme kertaa, Euroopan parhaan pari kertaa. Valioliigamestari, Espanjan Liigan mestari ja kaksinkertainen Mestarien Liigan mestari. Ylisanat loppuvat kesken tämän pelaajan saavutusten ja taitojen osalta. Sopimus Real Madridin kanssa Ronaldolla on 30.6.2018 saakka.

Pelipaidan numero: 17

Lyö vetoa Ronaldon peleistä