Fernando Torres

Fernando Torres

Espanjan lippu
Atlético Madrid

Nimi: Fernando Torres

Pelipaikka: Hyökkääjä

Syntymäaika: 20.03.1984

Kansallisuus: Espanja

Joukkue: Atlético Madrid

Pituus: 186cm

Paino: 78kg

dottedline

Fernando Torres

Torres syntyi vuonna 1984 Fuenlabradassa, Madridissa. Hän aloitti jalkapallon pelaamisen paikallisessa joukkueessa jo 5 vuotiaana. Hänen isoisänsä oli iso Atletico Madrid -fani ja tämä tarttui myös Torresiin. Torres kutsuttiin 10 vuotiaana Atletico Madridin testeihin ja siirtyi hieman myöhemmin Atleticon junioreihin.

Atleticossa hän voitti hän voitti alle 15 vuotiaiden Nike Cupin ja hänet valittiin ikäluokkansa parhaimmaksi pelaajaksi. Hän teki debyyttinsä Atleticon edustusmiehistössä 17 -vuotiaana ja nousikin nopeasti joukkueen avainpelaajiin. Vain 19 vuoden iässä hänestä tuli Atleticon kapteeni. Tämä oli suuri vastuu nuorelle pelaajalle.

Vuodesta 2005 alkoi huhut Torresin siirtymisestä isompaan seuraan kun Chelsea oli kiinnostunut hänestä. Lopulta vuonna 2007 Liverpool maksoi Torresista n. 35m € ja Torres siirtyi Liverpooliin. Hänestä kasvoi Liverpoolissä yksi maailman pelätyimmistä hyökkääjistä ja hän teki 102 pelaamassaan ottelussa 65 maalia ennen kuin siirtyi Chelseaan vuonna 2011. Chelsean Torres jätti kauden 2014 päätteeksi ja siirtyi takaisin Atletico Madridin riveihin. Sieltä mies kävi myös pelaamassa 2014 / 15 kaudella lainapestillä Italiassa AC Milanissa ja palasi jälleen Espanjaan kaudeksi 2015 / 16.

Torres on myös Espanjan maajoukkueen vakiokasvo ja on voittanut Maailman- ja Euroopanmestaruuden.

Lyö vetoa Torresin peleistä