Iker Casillas

Iker Casillas

Espanjan lippu
FC Porto

Nimi: Iker Casillas

Pelipaikka: Maalivahti

Syntymäaika: 20.05.1981

Kansallisuus: Espanja

Joukkue: FC Porto

Pituus: 185cm

Paino: 79kg

dottedline

Iker Casillas

Iker Casillas, kenties kaikkien aikojen paras maalivahti? Joskus tuntuu kuin Casillas olisi ollut tolppien välissä ikuisuuden.

Iker on syntynyt vuonna 1981, ja ikää on maalivahdille vielä “vähän”. Real Madridin kasvatti on pelannut koko uransa “valkoisissa”, vuodesta 1999 lähtien mies on ollut kuninkaallisten ykkösmaalivahti eli siitä lähtien kun hän nousi kakkosjoukkueesta edustusjoukkueen rinkiin. Espanjan maajoukkueen ykkönen mies on ollut vuodesta 2000 lähtien. Sen jälkeen ei muilla tuolla tontille ole ollut asiaa. Real Madridissa hän on pelannut urallaan 625 ottelua kaikki ottelut mukaan lukien ja Espanjan maajoukkueessa 125 ottelua.

Viime vuosien aikana Casillas on saanut tonteilleen kilpailua ja maajoukkueessa muut vahdit ovat ajaneet miehen ohi. Monelle Madrid –fanille oli shokki se, että Casillas siirtyi Portoon pelaamaan, mutta kun ykkösvahdin paikkaa ei Madridista irronnut, oli pakko lähteä hakemaan pelipaikkaa muualta.

Iker Casillas on voittanut urallaan lähes kaiken mitä voitettavissa on. 5 Espanjan La Ligan voittoa, 4 Espanjan SuperCupin voittoa, 2 Espanjan Cupin voitto, 3 Mestareiden Liigan voittoa, 1 UEFA SuperCupin voitto ja 1 InterContinental cupin voitto. Kaikki tietysti Real Madridin paidassa, kuten aikaisemmasta tekstistä pystyi varmasti päättelemään. Espanjan maajoukkueessa mies on voittanut niin Euroopan- kuin Maailmanmestaruuden. Mies on myös juhlinut Espanjan paidassa nuorten maailmanmestaruutta sekä 17- ja 15-vuotiaiden Euroopanmestaruutta.

Iker Casillas on yksi aikamme suurimmista maalivahtilegendoista.

Lyö vetoa Casillasin peleistä