Lionel Messi

Lionel Messi

Argentiinan lippu
Barcelona

Nimi: Lionel Messi

Pelipaikka: Hyökkääjä

Syntymäaika: 24.06.1987

Kansallisuus: Argentiina

Joukkue: Barcelona

Pituus: 169cm

Paino: 67kg

dottedline

Lionel Messi

Messi syntyi vuonna 1987 Rosariossa, Argentiinassa. Hän aloitti jalkapallon pelaamisen 5 vuotiaana isänsä valmentamassa joukkueessa. 11 vuotiaana hänellä todettiin kasvuhormoni häiriö, joka tarvitsi hoitoa. River Plate osoitti kiinnostusta Messiä kohtaa, mutta ei ollut valmis maksamaan hänen hoitoaan, joka maksoi n.700 € kuukaudessa. Tämä oli FC Barcelonan onni ja ehkä River Platen seurahistorian yksi huonoimmista päätöksistä. Barcelona kutsui Messin testiin luokseen ja näki heti jotain ainutlaatuista. Barcelona tarjosi Messille sopimuksen, jossa oli valmis maksamaan kaikki lääkärikulut, jos Messi muuttaisi Espanjaan. Messi hyväksyi sopimuksen ja loppu onkin historiaa.

Messi pelasi ensin Barcelonan juniorijoukkueissa kunnes debytoi edustusjoukkueessa vuonna 2004 vain 17 vuoden ikäisenä. Ensimmäisen maalinsa hän teki myös 17 vuotiaana rikkoen seuraennätyksen. Tämän ennätyksen rikkoi myöhemmin Bojan Krkic vuonna 2007 tehtyään maalin Messin syötöstä. Sen jälkeen maaleja onkin tullut tiuhaan tahtiin ja Messi onkin noussut kaikkien aikojen toiseksi eniten maaleja Barcelonan paidassa tehneeksi pelaajaksi tehtyään 194 maalinsa. Messi onkin tällä hetkellä ylivoimaisesti paras maalintekijä yhdessä Cristiano Ronaldon kanssa. Messi ei ole silti pelkästään maalintekijä, vaan hänellä on erittäin hyvä pelikäsitys ja onkin vuosittain La Ligan syöttöpörssin kärkisijoilla.

Unibet TV Tarjous

Messin palkintokaappi on iso niin seura- kuin myös henkilökohtaisilla pokaaleilla mitattuna. Häneltä löytyy Barcelonan paidassa 7 La Ligan mestaruutta, 3 Copa Del Reyn voitto, 6 Espanjan supercupin voittoa, 4 Mestarienliigan voittoa, 3 Uefa Super cupin voittoa, 3 Fifa seurajoukkueiden maailmanmestaruutta. Argentiinan paidassa 1 nuorten maailmanmestaruus ja 1 Olympiakulta.

Henkilökohtaisia palkintoja hänellä on mm. kultaista palloa vuosina 2009, 2010, 2011 ja 2012, 2 FIFA:n vuoden pelaaja – palkintoa, La Ligan vuoden pelaaja 2009 – 2011, Mestarienliigan paras maalintekijä 2009 – 2011. Viimeisin palkinto Leo Messille oli Globe Soccer Awardseissa jaettu vuoden parhaan pelaajan palkinto vuonna 2015.

Messi pelasi 500. ottelunsa Barcelonan paidassa vuoden 2015 lopussa, näissä peleissä Messi on tehnyt jo 425 maalia. Käsittämätön saavutus! Keskiarvo on peräti 0,85 maalia per ottelu.

Leo Messi on yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, jollei jopa paras. Miehen tekniikka on uskomaton vielä tänäkin päivänä, vaikka kieltämättä ura alkaa olemaan jo jälkimmäisellä puoliskolla.

Lyö vetoa Messin peleistä