Luis Suárez

Luis Suárez

Uruguayn lippu
Barcelona

Nimi: Luis Suárez

Pelipaikka: Hyökkääjä

Syntymäaika: 24.01.1987

Kansallisuus: Uruguay

Joukkue: Barcelona

Pituus: 181cm

Paino: 85kg

dottedline

Luis Suárez

Luis Suarez on noussut kymmenessä vuodessa Uruguaysta Hollannin ja Englannin kautta Espanjan liigan yhdeksi parhaimmaksi pelaajaksi. Tästä miehestä on pulitettu yhteensä yli 81 miljoonaa puntaa siirtokorvauksina, ja viimeisin siirto Liverpoolista Barcelonaan maksoi ostajalle 56,80 miljoonaa puntaa. Tällä hetkellä Suarezin arvo on kuitenkin tuosta vielä noussut, markkina-arvon oletetaan olevan nyt n. 63 miljoonaa puntaa. (transfermarkt).

Tämä nousu on hurja, sillä vielä vuonna 2007 kun Suarez siirtyi FC Groeningenistä AFC Ajaxiin, oli siirto summa ainoastaan 5,25 miljoonaa puntaa. Monet muistavat Suarezin muutamasta puremiskohusta, joissa pelaaja on kirjaimellisesti näykkäissyt vastustajaa olkapäästä. Tämä tapahtui mm. Jalkapallon MM-kisoissa, jonka jälkeen seurasi pidempi pelikielto. Pitää kuitenkin muistaa että Suarez on erinomainen jalkapallon pelaaja, jopa top 10 palloilija koko maailmassa.

Tämän kauden Mestarien Liigassa mies on tykittänyt jo viidessä pelaamassaan ottelussa viisi maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Erityisiksi vahvuuksiksi Suarezilla on tietenkin maalinteko ja avainsyötöt omille pelaajille, mutta monipuolinen pelaaja osaa myös harhautella ja keskittää palloja parhaille paikoille. Varsin usein Suarez nähdään vastahyökkäyksen kärkenä tai tekemässä harhautusta laidasta keskelle. Suarezia rikotaan paljon ja joskus Suarez käyttää tätä hyväksi dramatisoimalla kaatumisia. Tästä on tullut kortti jos toinenkin, aiheesta ja aiheetta.

Palkintokaappiin Suarezilla on ehtinyt kerääntyä useampia pokaaleita eri maista joissa hän on pelannut, yhtenä kirkkaimpana tietenkin Mestareiden Liigan voitto viime kaudelta. Sopimus Barcelonan kanssa Suarezilla tällä hetkellä 30.6.2019 saakka.

Pelipaidan numero: 9

Lyö vetoa Suárezin peleistä