Paul Pogba

Paul Pogba

Ranskan lippu
Juventus

Nimi: Paul Pogba

Pelipaikka: Keskikenttä

Syntymäaika: 15.03.1993

Kansallisuus: Ranska

Joukkue: Juventus

Pituus: 186cm

Paino: 80kg

dottedline

Paul Pogba

Paul Pogba on yksi tämän hetken kuumimpia nuoria tähtiä. Ranskalainen keskikenttäpelaaja aloitti uransa luonnollisesti Ranskassa, josta hän 2009 siirtyi Manchester Unitedin alle 18 vuotiaiden joukkueeseen. Manchester Unitedissa mies viihtyi aina elokuun 3. päivään 2012, jolloin hän siirtyi ilmaisella siirrolla Manchester Unitedista Juventukseen. Tuolloin miehen arvoksi katsottiin olevan m. 2,5 miljoonaa puntaa. United-leirissä ollaan varmasti tuota siirtoa kaduttu monta kertaa, sillä tällä hetkellä tuo summa on yli 10-kertaistunut, arvioiden ollessa n. 40 miljoonan punnan luokkaa. (transfermarkt)

Pogba viihtyy pelikentällä keskikentällä ja lähinnä keskellä tai vasemmassa laidassa. Pogba omaa erinomaiset pallonhallintataidot, on taitava myös pääpelissä, läpisyötöissä ja kaukolaukauksissa. Mestarien liigassa ei maaliverkko ole toistaiseksi tällä kaudella heilunut, mutta kaksi syöttöä on sen sijaan tilillä. Pogba kuuluu ehdottomasti Juventuksen tähtipelaajiin, mutta todennäköisesti ensi kaudella Pogba siirtyy vielä kirkkaimpiin valoihin Espanjaan. Tulevaisuuden tähti, joskin tähti-status hänellä on jo nyt, nuoresta iästä huolimatta. Tilillä on jo kolme Italian mestaruutta ja Ranskan U20 maajoukkuemestaruus sekä pari muuta voittopokaalia Italian eri Cupeista.

Nykyinen sopimus Juventuksen kanssa on päättymässä 30.6.2019, mutta siirto esimerkiksi Barcelonaan voi olla lähempänä kun moni uskookaan.

Pelipaidan numero on 10.

Lyö vetoa Pogban peleistä