Robert Lewandowski

Robert Lewandowski

Puolan lippu
Bayern München

Nimi: Robert Lewandowski

Pelipaikka: Hyökkääjä,

hyökkäävä keskikenttämies

Syntymäaika: 21.08.1988

Kansallisuus: Puola

Joukkue: Bayern München

Pituus: 184cm

Paino: 78kg

dottedline

Robert Lewandowski

Lentävä puolalainen on hämmästyttänyt tällä kaudella Bayernin hyökkäyskalustossa. Bundesliigan peleissä on 16 ottelussa syntynyt 15 maalia ja Mestarien Liigassa kuudessa ottelussa seitsemän maalia. Pelaaja on kymmenessä vuodessa tehnyt sankarillisen nousun yhdeksi tämän päivän vaarallisimmista hyökkääjistä.

Kaudella 2005 / 2006 pelaaja siirtyi ilmaisella siirrolla Delta Warsawasta Legia II joukkueeseen. Heinäkuussa 2006 Znicz Pruszkow maksoi miehestä kokonaiset 11 000 puntaa. Parin vuodesta arvo oli kohonnut jo n. 250 000 puntaan kun Lech Poznan lunasti pelaajan riveihinsä. Taas meni pari vuotta ja Borussia Dortmund korjasi pelaajan Puolasta Saksaan 3,33 miljoonalla punnalla. Jälki oli todella tuhoisaa ja maaleja syntyi. Bayern München pääsi raapimaan kermat kakun päältä ja Lewandowski siirtyi ilmaiseksi Münchenin riveihin. Tuolloin Lewandowskin arvoksi arvioitiin n.35 miljoonaa puntaa. Tämän päivän alakanttiin oleva arvio on n. 50 miljoonaa puntaa.

Lewandowskilla on kaikki ominaisuudet joita hyvältä hyökkääjältä vaaditaan. Osaa ampua, syöttää ja nopeuttakin riittää. Toki oma osansa on Bayernin järkyttävän hyvällä materiaalilla siinä, että Lewandowski on päässyt maaleja tekemään oikein urakalla. Tässä on ehdottomasti Mestarien Liigan yksi parhaimmista hyökkääjistä, verrataan häntä sitten keneen tahansa missä joukkueessa tahansa.

Palkintokaapissa on Saksan ja Puolan mestaruuksia mutta Mestarien Liigan pokaali puuttuu, ainakin vielä. Puolalaisen sopimus on voimassa 30.6.2019 saakka.

Pelipaidan numero: 9

Lyö vetoa Lewandowskin peleistä