Wayne Rooney

Wayne Rooney

Englannin lippu
Manchester United

Nimi: Wayne Rooney

Pelipaikka: Keskikenttä

Syntymäaika: 24.10.1985

Kansallisuus: Englanti

Joukkue: Manchester United

Pituus: 176cm

Paino: 86kg

dottedline

Wayne Rooney

Evertonin kasvatti Wayne Rooney on tätä nykyä Manchester United legenda.

18-vuotiaana suuren kohun saattelemana “ongelmanuori” siirtyi noin 40 miljoonan euron siirtosummalla Manchester Unitediin, jossa miehestä on kouliintunut maailmanluokan pelaaja. Rooney teki Evertonin paidassa nuorimpana pelaajana maalin Englannin valioliigassa upealla kaukolaukauksella Arsenalia vastaan, ollen vain 16 vuoden ja 360 päivän ikäinen.

Rooney nousi nopeasti parrasvaloihin ja mies debytoi Englannin maajoukkueessa 17-vuotiaana helmikuussa 2003. Rooneysta tuli samalla kaikkien aikojen nuorin Englannin paidassa pelannut pelaaja. Hän on myös kaikkien aikojen nuorin Englannin maajoukkueessa maalin tehnyt pelaaja. Lisäksi hän on nuorin Valioliigassa kentältä punaisella kortilla pois ajettu pelaaja. Jalkapalloväen tietoisuuteen Wayne Rooney nousi viimeistään EM-kisoissa 2004, joissa hän viimeisteli neljä maalia ja oli Englannin joukkueen yksi parhaita pelaajia. Näiden kisojen jälkeen mies siirtyi Manchester Unitediin.

Tämän hetkinen työ Manchesterissa Rooneylla on paljon muukin, kuin pelkkä maalinteko. Hän osallistuu todella paljon puolustustehtäviin ja tekee myös peliä. Sir Alexin valmennuksessa Rooneysta kasvoi suuri pelaaja, vaikka tosin yksityiselämässä on ollut välillä melkoisia ongelmia. Voitaneen todeta, että mies on Manchester Unitedin tämän hetken tärkein yksittäinen pelaaja. Louis Van Gaalin aikakaudella Rooney on kärsinyt paljon loukkaantumisista, mutta kuuluu yhä joukkueen tärkeimpiin pelaajiin.

Wayne Rooney on päässyt juhlimaan Englannin Valioliigan mestaruutta 4 kertaa, 3 kertaa liigacupin ja FA Comminity Shieldin voittoa, kerran seurajoukkueiden maailmanmestaruutta, sekä ehkäpä kaikkien isoin saavutus, vuonna 2008 Mestareiden Liigan voitto. Finaalitappio on tullut vuosina 2009 ja 2011.

Lyö vetoa Rooneyn peleistä