Wesley Sneijder

Wesley Sneijder

Hollannin lippu
Galatasaray

Nimi: Wesley Sneijder

Pelipaikka: Hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Syntymäaika: 09.06.1984

Kansallisuus: Hollanti

Joukkue: Galatasaray

Pituus: 168cm

Paino: 62kg

dottedline

Wesley Sneijder

Wesley Sneijder on kuuluisan amsterdamilaisen jalkapalloseuran, Ajaxin kasvatti. Varsinaiset junioriajan opit mies kuitenkin ammensi Utrechtin riveissä. 2002 Wesley otti kuitenkin askeleen isompiin ympyröihin ja nousi seuraavien viiden vuoden aikana koko joukkueen kapteeniksi ja todella tärkeäksi pelaajaksi.

Ja kuten niin monen muunkin kohdalla, myös Sneijderin kohdalla oli pian siirtyminen isompiin ympyröihin. Real Madrid värväsi hollantilaisen riveihinsä kesällä 2007 ja teki heti viiden vuoden sopimuksen. Kaikki ei kuitenkaan sujunut kuin elokuvissa vaikka hän tekikin ensimmäisessä ottelussaan ottelun voittomaalin. Polvivaivojen takia toisen kauden esitys oli sanalla sanoen vaisu ja Real päätyi myymään miehen Italiaan ja Interiin.

Interissä mies viihtyi 76 ottelun ja neljän vuoden ajan, tämän jälkeen vuonna 2013 oli edessä siirto Turkkiin ja jättijoukkueeseen nimeltä Galatasaray. Maajoukkueessa Wesley on pelannut vuodesta 2003 alkaen 113 ottelua ja on niissä tehnyt 28 maalia.

Saavutuksia Sneijderilla on paljon, näihin kuuluvat mm. vuoden 2010 MM-hopeamitali, Hollannin, Espanjan, Italian ja Turkin mestaruudet, useita eri cup-voittoja Hollannista, Espanjasta, Turkista ja Italiasta. Interin riveistä miehellä on myös seurajoukkueiden maailmanmestaruus ja yksi kirkkaimmista palkinnoista eli Mestarien Liigan voittopokaali vuodelta 2010.

Yhteensä pelaajasta on maksettu melkein 35 miljoonaa puntaa siirtokorvauksina, suurin summa oli vuoden 2007 siirto Ajaxista Real Madridiin. Ura on luonnollisesti jo ehtoopuolella, mutta polvivaivojen takia ura voi päättyä milloin tahansa. Toivotaan kuitenkin taidokkaalle keskikenttäpelaajalle vielä muutamaa ehjempää pelikautta.

Lyö vetoa Sneijderin peleistä