Willian

Willian

Brasilian lippu
Chelsea

Nimi: Willian

Pelipaikka: Oikea laituri

Syntymäaika: 09.08.1988

Kansallisuus: Brasilian

Joukkue: Chelsea

Pituus: 173cm

Paino: 71kg

dottedline

Willian

Chelsean tämän kauden ehkä paras pelaaja, Willian on puhkeamassa vihdoin kukkaan. Pelaajasta on maksettu uran aikana siirtokorvauksia reilut 59 miljoonaa puntaa ja viimeisin siirto venäläisestä Anzhista köyhdytti Chelsean kassaa vajaan 25 miljoonan punnan verran. Viimeisin päivitys arvioituun hintaan on 21 miljoonaa puntaa, mutta tulevassa päivityksessä hinta on varmasti noususuunnassa, sen verran hyvin on tämä keskikentällä viihtyvä brassi pelannut.

Willian on kulkenut urallaan hieman erilaisen polun, sillä brassi suuntasi Corinthiasista ensin ukrainalaiseen Shaktar Donetsikkin josta sitten siirto Anzhin joukkueeseen Venäjälle. Venäjältä puolestaan siirto sitten Chelseaan jossa Willian on pelannut rotaatiossa nyt reilut pari vuotta.
Vaikka Chelsean joukkue on flopannut tänä vuonna omassa Valioliigassa, on Willianin ja muun joukkueen peli kulkenut Mestarien Liigassa. Willian on viimeistellyt kuudessa pelissä viisi maalia ja pelaaja ei turhaan ole vetänyt erinomaisia arvosanoja eräiden muiden tähtipelaajien uinuessa.

Willianin vahvuuksiksi voidaan lukea etenkin keskityspallojen antaminen ja harhauttelu, myös vapaapotkuissa pelaaja on erinomainen antamaan syöttöjä tai sitten vetämään suoraan laukauksen. Ehkä kehittämisen kohde voisi olla pääpeli, mutta näilläkin avuilla pärjätään varsin hyvin.

Luonnollisesti palkintokaapista löytyy Ukrainan mestaruuksia, ja cupin voittoja, kirkkaimpina kuitenkin Valioliigan mestaruus ja UEFA-cupin voitto. Sopimus Chelsean kanssa voimassa 30.6.2018 saakka.

Pelipaidan numero: 22

Lyö vetoa Willianin peleistä