Xavi Hernández

Xavi Hernández

Espanjan lippu
Barcelona

Nimi: Xavi Hernández

Pelipaikka: Keskikenttä

Syntymäaika: 25.01.1980

Kansallisuus: Espanja

Joukkue: Barcelona

Pituus: 170cm

Paino: 68kg

dottedline

Xavi Hernández

Xavier Hernández i Creus syntyi vuonna 1980 Kataloniassa, Barcelonassa. Hän siirtyi FC Barcelonan juniorijoukkueeseen 11 vuotiaana. Hän on pelannut siitä lähtien Barcelonan juniorijoukkueissa ja teki debyyttinsä edustusjoukkueessa vuonna 1998 18 vuoden ikäisenä tehden heti maalin. Hän esitti hienoja otteita ja alkoi hiljalleen saada vastuuta edustusjoukkueessa. Seuraavana kautena Barcelonan silloinen keskikenttä pelaaja Josep Guardiola loukkaantui, joten Xavi nousi Barcelonan ykköspelintekijäksi. Tuota titteliä ei ole häneltä sen jälkeen viety. Xavista tehtiin Barcelonan varakapteeni vuonna 2004.

Xavi tunnetaan mahtavasta syöttötaidostaan. Hän oli todella suuressa roolissa 2008-2009 kaudella kun Barcelona voitti La Ligan, Copa Del Reyn ja Mestarienliigan, tehden maalin Copa Del Reyn finaalissa, syöttäen Mestarienliigan finaalissa maalin ja syöttäen 20 maalia La Liigassa. Xavi syötti yhteensä 29 maalia 08-09 kaudella, voittaen La Ligan maalisyöttöpörssin. Xavin pelillinen taso on pysynyt koko ajan todella hyvänä. Vuonna 2009 häntä sanottiin yhdeksi kaikkien aikojen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Xavi pelasi vuonna 2011 550 ottelunsa Barcelonan paidassa, mikä on eniten pelattuja otteluita seuran historiassa.

Hänen palkintokaapistaan löytyy 8 La Ligan voittoa, 3 Copa Del Reyn voitto, 7 Espanjan Supercupin voittoa, 4 Mestarienliigan voittoa, 1 Maailmanmestaruus ja 2 Euroopan Mestaruutta. Xavi onkin yksi menestyksekkäimmistä jalkapalloilijoista Euroopassa a koko maailmassa.

Hänet on valittu 2 kertaa maailman 3 parhaan pelaajan joukkoon, 3 kertaa maailman parhaaksi pelintekijäksi ja 1 kerran MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Xavi päätti komean Barcelona-uransa 1.7.2015 jolloin hän siirtyi pelaamaan qatarilaiseen Al-Sadd –joukkueeseen.

Lyö vetoa Xavin peleistä