Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović

Ruotsin lippu
Paris

Nimi: Zlatan Ibrahimović

Pelipaikka: Hyökkääjä

Syntymäaika: 03.10.1981

Kansallisuus: Ruotsi

Joukkue: Paris

Pituus: 194cm

Paino: 94kg

dottedline

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimovic, tuo Ruotsin kruunaamaton kuningas. Tuskin keltään jalkapallon seuraajalta on jäänyt tämä pelaaja bongaamatta. Jo kieltämättä uransa ehtoopuolella oleva peluri on esiintynyt useissa eri joukkueissa tehden varsin hyvää tulosta. Yhteensä Zlatanista on maksettu yli 118 miljoonaa puntaa siirtokorvauksina, parhaimmillaan 48,65 miljoonaa puntaa Zlatanin siirtyessä Interistä Barcelonaan vuonna 2009. Tämän hetken arvo on kuitenkin vain n. 10 miljoonaa puntaa, johtuen pelaajan iästä (34).

Useasti vuoden joukkueeseen maailmassa valittu Zlatan on pelannut monessa huippujoukkueessa. Malmöstä lähtenyt pelaaja siirtyi ensin Ajax Amsterdamiin, siletä Juventukseen, Interiin ja Barcelonaan. Sieltä takaisin Milaniin lainalle ja lopulta siirto Milaniin josta 2012 siirto Paris Saint Germainiin jossa Zlatan toistaiseksi pelaa. Huhut ovat vieneet pelaajaa kuitenkin nyt Valioliigaan ja Arsenaliin.

Tämän kauden Mestarien Liigassa Zlatan on lohkopeleissä tehnyt kuudessa pelissä kaksi maalia ja kaksi syöttöä. Erityisen vahvoja ominaisuuksia Zlatanilla on vaikka kuinka paljon, mutta erityisesti Ibrahimovic tunnetaan syötöistään ja laukaisuvoimasta ja akrobaattisista potkutekniikoistaan. Aina vaarallinen Zlatan on vastustajille hyökkäysalueella ilman palloa tai pallon kanssa.

Zlatanin palkintokaapissa on jo ahdasta, sillä siellä on pokaaleja runsaasti joka maasta jossa Ibrahimovic on pelannut. Menestys on todellakin seurannut Zlatania. Sopimus PSG:n kanssa kattaa kauden 2016 loppuun saakka.

Pelipaidan numero: 10

Lyö vetoa Zlatanin peleistä