Mestarien liigan 2015 pudotuspeliparit

14.12.2015 arvottiin kuudentoista joukkueen joukosta kahdeksan pudotuspeliparia. Jo aikaisemmin oli selvää että lohkoykkönen tulisi kohtaamaan jonkun toisen lohkon lohkokakkosen, joten ennakkoon spekulointi mahdollisista pudotuspelipareista kävi kuumana. Mestarien liigan parit arvottiin Sveitsin Nyonissa ja virallinen arpoja oli entinen huippupelaaja Javier Zanetti. Nämä parit tulevat kohtaamaan 16.- 17. ja 23.-24. helmikuuta ensimmäisissä osaotteluissa. Lohkovoittajien kotiottelut pelataan 8.-9. ja 15.-16. maaliskuuta.

Vedonlyöntikertoimien mukaan FC Barcelona ja Bayern München ovat edelleen vahvimmat voittajasuosikit Real Madridin kanssa. Barcan kerroin Unibetillä on 3.60, Bayernin 3.80 ja Realin 6.50.

16.2. Benfica – Zenit Pietari

Joukkueet ovat kohdanneet lähihistoriassa neljä kertaa ja kolmesti on Zenit ollut vahvempi. Oman lohkonsa voittaneet pietarilaiset pistävät Benfican varmasti koville ja etukäteen ajatellen vierasjoukkueen kerroin Unibetillä ensimmäisessä ottelussa on varsin kova. (2.10 – 3.40 – 3.60) Zenit lähtee taatusti hakemaan ainakin vierasmaalia, jopa voittoa. Etukäteisveikkailuissa tämä pari on kuitenkin todella tasainen ja sen todistavat myös Unibetin kertoimet tämän parin jatkoon menijästä. Ne kun ovat tasan 1.90 – 1.90. Ottelupari lupaa melkoista kontrastia, sillä Portugalissa pelataan varmasti lämpimimmissä olosuhteissa kuin talvisessa Pietarissa.

16.2. Paris Saint-Germain – Chelsea

Tilastot tuntevat tästä parivaljakosta kahdeksan vastakkaista ottelua. Tilastoa hallitsevat tasapelit, sillä peräti neljä peliä näistä kahdeksasta pelistä ovat päättyneet tasapeliin. Tasaisia otteluita on luvassa nytkin, sillä vaikka Chelsea on kompuroinut Valioliigassa pahemman kerran, on sen intressit tällä hetkellä Champions Leaguessa. Pariisilaiset hakevat taatusti innoissaan paikka kahdeksan joukossa ja ensimmäisen osaottelun ennustetaan menevän pariisilaisille. Unibetin kertoimet 1.80 – 3.40 – 5.10 kertovat selkeästi kumpi on suosikki ensimmäisessä ottelussa. Vaikka Chelsea voitti oman lohkonsa ja PSG tuli oman lohkon kakkoseksi, on PSG suosikki menemään jatkoon tästä parista. Unibetin kerroin PSG:lle on 1.68 ja Chelsealle 2.15.

17.2. Gent – Wolfsburg

Gentiltä oli uskomaton suoritus päästä jatkoon omasta lohkostaan. Myös Wolfsburg teki historiaa ja selvisi ensimmäistä kertaa Mestarien liigan lohkovaiheesta jatkoon. Tästä parista lohkovoittaja Wolfsburg on selkeä ennakkosuosikki, mutta tuskin Gent heittopussiksi tässä otteluparissa suostuu. Gentin iso kerroin 3.00 kotiottelussa on kieltämättä iso, mutta 3.00 – 3.40 – 2.35 lupailee tähän peliin Unibetin ja monen muun vedonlyöntitoimiston mukaan vierasvoittoa. Gentin jatkoonmeno tästä otteluparista olisi iso juttu, mutta ei mahdoton sellainen. Unibetillä Wolfsburgin kerroin on 1.35 ja Gentin 3.20.

17.2. AS Roma – Real Madrid

AS Roma ”sai” vastaansa Real Madridin. Yleisesti tiedetään että Real Madrid on kova joukkue, mutta tilastoista paljastuu mielenkiintoinen seikka, joka tulee Roman jatkoon menoa. Seitsemästä keskinäisestä pelistä Roma on voittanut peräti viisi, Realin saldona vain kaksi voittoa. Mikäli Realin Cristiano Ronaldo on pelituulella, ei hänelle löydy pysäyttäjää mistään jengistä, mutta olisiko Romasta siihen Sen näyttää heti kotiottelu, jonka Roman on melkein pakko voittaa jos aikoo pärjätä vielä Madridissa. Unibetin kertoimet lupaavat italialaisille ohdakkeista jatkopolkua, jopa Via Dolorosaa. Kertoimet ovat 3.85 – 3.50 – 2.00, joten usko Realin voittoon Roomassa on kova. Rooman jatkaja tästä otteluparista on kova, 4.50 kun se Realilla on vain 1.20.

23.2. Arsenal – Barcelona

Arsenal sai vastaansa sen vastustajan jota se ja moni muu varmasti eniten pelkäsi. Barcelona on ollut vakuuttavalla pelipäällä jopa ilman Leo Messiä. Nyt kun Messi on taas kunnossa, Barcelonaa voidaan huolella pitää yhtenä suurimmista ennakkosuosikkeina jolle Arsenal on vain suupala. Unibetin kertoimien mukaan Arsenal tulee häviämään selvästi kotonaan, mutta ehkä Lontoossa Arsenal vielä pysyy Barcan mukana? Kertoimet 4.80 – 3.90 – 1.70 eivät ihmeitä kotijoukkueelle lupaa, mutta ensimmäisen ottelun tasapeli olisi jo kova juttu. Barcelonan kerroin 1.13 jatkoonmenosta on koko pudotuspelien pienin, Arsenalin 6.00 kertoimella jatkoonmeno olisi suoranainen ihme. Tosin on näitä aikaisemminkin nähty.

23.2. Juventus – Bayern München

Juventus – Bayern München. Ehkä koko kierroksen kovin taistelupari. Viime kauden finalisti Juventus saa vastaansa tämän kauden suurimman mestarisuosikki Bayern Münchenin eikä kertoimet lupaa hyvää Juvelle. Bayernille on suuri pettymys mikäli se ei pääse finaaliin ja muutama joukkue olisi voitettava vielä ennen sitä. Juventus on voittanut Bayernin viimeksi 10 vuotta sitten ja tuskin sama toistuu tällä kertaa. Kotiottelu voi vielä olla suhteellisen tasainen, jopa tasapeli, mutta kotona Bayern iskee sitten viimeistään kovat lukemat tauluun. Unibetin ensimmäisen ottelun kertoimet 3.90 – 3.40 – 2.00 kertovat karua omaa kieltään. Samaa laulua laulavat myös kertoimet jatkoon menosta, München 1.14 – Arsenal 5.50.

24.2. Dynamo Kiova – Manchester City

Näiden kahden joukkueen väliset pelit ovat 1-1, joten luvassa voi olla todella tasaista vääntöä. City on pelannut tällä kaudella ailahdellen ja Kiovan Dynamo selvitti itsensä lohkon kahden parhaan joukkoon varsin mainiolla pelillä, jopa hieman yllättäen. Kertoimet tässä leikissä ovat Cityn puolella ja heti ensimmäisestä ottelusta vierailta odotetaan voittoa. Unibetin kertoimet 3.55 – 3.30 – 2.15 eivät kotijoukkueelle isoja lupaile, mutta tasapeli ja jopa voitto on mahdollinen. Cityn pitäisi kaiken järjen ja materiaalin mukaan tämä hoitaa kotiin, mutta olisiko tässä yksi kierroksen yllätyksistä? Cityn kerroin pääsystä kahdeksan joukkoon on 1.20, Kiovan Dynamon kerroin on maistuva, 4.50.

24.2. PSV Eindhoven – Atletico Madrid

Manchester Unitedin tipauttanut PSV Eindhoven lähtee tosissaan jahtaamaan jatkopaikkaa Atletico Madridin kustannuksella. Eri asia sitten on miten hyvin PSV:n pelityyli sopii madridialaisia vastaan. Jos PSV onnistuu ensimmäisen osaottelun kääntämään itselleen, voi edessä olla mielenkiintoinen toinen ottelu ja taistelu jatkopaikasta. Nyt ottelun kertoimet Unibetillä ovat 3.75 – 3.30 – 2.15, joten vierailta odotetaan sitä voittoa tästä. Atletico ei huonolla pelillä omaa lohkoa voittanut joten PSV:n on lyötävä uutta vaihdetta silmään. Unibet povaa Atleticolle paikkaa kahdeksan joukossa ja sen kerroin on vain 1.20 kun se PSV:llä on jopa 4.50.