Maailman arvokkaimmat jalkapallon pelaajat

Lionel MessiJokaisella jalkapallon seuraajalla on taatusti oma mielipide siitä, kuka mahtaa olla jalkapallon tämän hetken paras tai arvokkain pelaaja. Jos olisi määrätön puntapino, minkä pelaajan ostaisi suosikki Valioliigan jengiin? Vai tapahtuisiko osto Euroissa ja Espanjan liigaan? Joka tapauksessa pelaajien arvoa on kiva arvailla, mutta arviot heittelevät varmasti laidasta laitaan.

Lähes mahdotonta tehtävää on jo useamman vuoden tehnyt CIES Football Observatory, jonka päivitetty lista arvokkaimmista pelaajista on kieltämättä mielenkiintoinen. Ennen kuin jatkat lukemista, mieti viisitoista pelaajaa jotka laittaisit tälle listalle. Ja vieläpä järjestykseen pelaajan tämän hetken arvon kanssa. Veikkaamme että saat monta samaa nimeä oheisen listan kanssa, mutta järjestys saattaa olla hieman eri, jonka tässä nyt esittelemme. Kyseessä on siis CIES Football Observatoryn arvioima lista vuoden 2016 alkajaisiksi. Vinkkinä voimme antaa että 10 parhaan arvot sijoittuvat n. 80 -250 miljoonan euron haarukkaan.

Unibet TV Tarjous

Sijat 11-15.

Robert Lewandowski, Gareth Bale, Romelu Lukaku, Digo Costa, Paolo Dybala. Jos listallasi nämä pelaajat olivat top 15 joukossa, tällä listalla nämä eivät mahtuneet kuin sijoille 16-20. Näistä Dybalan arvo oli arvioitu 62,5 miljoonaksi euroksi ja Bayern Münchenin Robert Lewandowskin arvo oli puolestaan 69,6 miljoonaa euroa.

15. sijalta löytyy niin ikään Bayernissa pelaava Thomas Müller (71,3 miljoonaa euroa). Jaetulla sijalla 13., ovat Manchester Cityn paidan tälle kaudelle pukenut Kevin de Bruyne ja Liverpoolin portugalilaispelaaja Philippe Coutinho. Näiden pelureiden laskettu arvo olisi 73 miljoonaa euroa.

Listan sijalla 12. oleva Juventuksen Paul Pogba on ollut pitkään huhujen kohteena. Paul Pogbaa on viety milloin Saksan liigaan ja Espanjan La Liigaan, mutta ainakin toistaiseksi mies pelaa Italiassa ja on tämän listan arvokkain Italian liigan pelaaja. 77,3 miljoonan euron arvoiseksi arvioitu peluri on vain 0,5 miljoonaa euroa perässä Manchester Unitedin Anthony Martialia joka on arvotettu 77,8 miljoonan euron arvoiseksi. Tämän kauden otteet Unitedissa eivät kieltämättä tue tätä arvoa, mutta 20-vuotiaalla pelurilla on taatusti huikea ura edessä.

Sijat 6.-10.

Sijalla 10. on numerolla 17 pelaava Arsenalin keskikentän moottori. Alexis Sanchezin arvo on listan mukaan 81,9 miljoonaa euroa ja sillä hän ei jää kuin 0,2 miljoonaa euroa Valioliigan Sergio Agüerosta. Valitettavasti molemmat ovat olleet tällä kaudella paljon pois loukkaantumisten myötä, mutta 27 vuoden ikä antaa vielä runsaasti pelivuosia molemmille. Sijalla 8 on Valioliigasta Espanjan Liigaan jo muutama vuosi sitten siirtynyt Luis Suarez. Maaliahne hyökkääjä on kuitenkin vasta kolmantena FC Barcelonan pelaajista arvolla 86,3 miljoonaa euroa.

Sijalta seitsemän löytyy pienoinen yllätys. Onko Atletico Madridin Antoine Griezmann todellakin arvokkaampi kuin Luis Suarez tai Alexis Sanchez? Toki Griezzmann on hyvä pelaaja ja vasta 24 vuoden ikä tuo arvoon tiettyä buustia. 88,3 miljoonaa oikeuttaa siis sijaan 7. Sijalla kuusi olevasta pelaajasta voidaan ajatella hieman samoin. Kovalla kohulla Liverpoolista ovet paukkuen Manchester Cityyn lähtenyt Raheem Sterling on tämän listan kuutonen arvolla 89.8 miljoonaa euroa. Iso buusti arvoon tulee taatusti pelaajan iästä, sillä 21 vuotiaalla on hyvinkin 10 vuotta vielä peliaikaa.

Sijat 1-5.

Mitkä pelaajat mahtavat olla viiden parhaan joukossa? Ehkä pientä hajua on, mutta mikä on järjestys? Sijalla 5. on Englannin Valioliigan toiseksi arvokkain pelaaja, Tottenhamin Harry Kane. Ainakin toistaiseksi mies on pysynyt Tottenhamin valkoisessa paidassa, Real Madridin valkoinen paita on saanut vielä odottaa. Arvo 91,3 miljoonaa. Valkoisesta paidasta puheen ollen, seuraava mies ei pahemmin esittelyjä kaipaa. Moni olisi ehkä laittanut Cristiano Ronaldon kolmen parhaan joukkoon, mutta tällä listalla mies on sijalla 4. ja arvo on 114 miljoonaa euroa. Tähän vaikuttaa jo kieltämättä pelaajan ikä, Cristiano on ainoa 30 vuoden ikään ehtinyt peluri top 15 listalla.

Sijalla 4. on Valioliigan arvokkain pelaaja tällä listalla. Tämä kausi on toistaiseksi mennyt varjojen mailla Chelseassa, mutta Eden Hazardilla on varmasti edelleen upea ura edessä. 24-vuotiaan hyökkäävän keskikenttämiehen arvoksi on arvioitu peräti 130,5 miljoonaa euroa. Yllätys ei liene kenellekään se, että tämän listan kahden kärki on valloitettu FC Barcelonan pelureiden toimesta.

Kyllä, kakkosena on brassi Neymar, jonka arvo on listan mukaan 152.7 miljoonaa. Barcelonan kärkimiehen ura on edelleen nousussa, ikääkin on vasta 23 vuotta. Listan kärjessä komeilee viisi vuotta Neymaria vanhempi, tämän hetken ja yksi kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista, Lionel Messi. Barcelonan ykkösmies on arvotettu lukemiin 250,7 miljoonaa euroa. Barcelonan kolme kärkimiestä ovat siis yhteensä melkein 500 miljoonan euron arvoisia.

Lyö vetoa Mestarien Liigasta

Oliko omalla listallasi samoja pelaajia ja oliko jopa järjestys sama?

Maailman arvokkaimmat jalkapallon pelaajat

Lionel Messi arvo