Mestarien Liiga 16.-17.2. pelatut ottelut

Mestarien Liigan pudotuspelit pääsivät ensimmäisten kahdeksan joukkueen voimin ja nähtävää riitti. Tiistaina ja keskiviikkona oteltiin kaksi mielenkiintoista ottelua, joiden toisia osaotteluita voi odottaa vesi kielellä.

Benfica – Zenit 1-0

Benfica sai vieraita Pietarista, kun Zenit matkasi lämpöiseen Portugaliin. Ottelu näytti jo päättyvän 0-0 tasapeliin, kunnes Jonas viimeisteli maalin lisäajalla turvaten kotijoukkueelle makean voiton. Tuloksen voidaan katsoa olevan ihan balanssissa ottelun tapahtumiin ainakin tilastojen perusteella, sillä hallintaprosentti meni Benficalle 65 – 35. Samoin laukausten määrä, 15-5 kertoo omaa kieltään ottelun tapahtumista, tosin kohti menneet laukaukset menivätkin sitten 4-2. Ottelussa jaettiin yhteensä kahdeksan keltaista korttia ja Criscito joutui poistumaan kentältä kahden keltaisen takia kun pelikellossa oli 90 minuuttia. Tässä otteluparissa on mielenkiintoiset lähtökohdat Pietarin ottelulle, meneekö ratkaisu jopa jatkoajalle?

PSG – Chelsea 2-1

Pariisin illassa nähtiin upea ottelu kun kaksi toisilleen tuttua joukkuetta kohtasivat. PSG hallitsi tilastojen valossa ottelua ja niin kotijoukkueen toki tuleekin hallita. Chelsea sai pelissä sen mitä se lähti hakemaan, eli vierasmaalinsa. Pelissä nähtiin jopa 30 laukausta, joista tosin alle puolet eli 13 meni kohti maalia. Maalintekijöinä olivat Zlatan Ibrahimovic ensin vapaapotkusta Chelsea peluri Mikelin avustamana, sen jälkeen Mikelin tärkeä maali ensimmäisen puoliajan lisäajalla ja loppunumerot niittasi vaihdosta kentälle otettu Edison Cavani. Näiden joukkueiden väliset pudotuspelitaistot on ratkottu yleensä vierasmaalisäännöllä, joten vedonlyöjien pähkäiltäväksi jää päättyykö peli Lontoossa 1-0 vai 3-2?

Gent – Wolfsburg 2-3

Kierroksen maalirikkain ottelu nähtiin Gentin kotikentällä, kun Wolfsburg asteli vieraaksi. Gentillä piti olla juuri kotiottelussa ne yllätyksen mahdollisuudet, mutta toisin kävi. Kun ottelua oli pelattu tasan tunti, olivat vieraat karanneet jo 0-3 johtoon Julian Draxlerin kahdella ja Krusen yhdellä maalilla. Tämän jälkeen Gent vaihtoi tuoretta verta kentälle kolmen vaihdon verran ja tulostakin alkoi syntymään viimeisen kympin aikana. Gent onnistui maalinteossa kahdesti ja siirsi loppuratkaisut Wolfsburgin otteluun. Ottelupari näyttää kuitenkin taputellulta, sillä Gentin pitäisi voittaa Wolfsburg vieraissa kahdella maalilla tai maalilla tehdessään vähintään neljä maalia. Kuulostaa hurjalta suunnitelmalta. Jos ovet ovat yhtä avoinna kuin keskiviikkona Gentissä niin ei mikään mahdottomuus tuokaan.

Zizu

Roma – Real Madrid 0-2

Yksi pelikierroksen odotetuimmista kohtaamisista oli varmasti Roman ja Real Madridin kohtaaminen. Romalle tarjottiin voittoa suorastaan hopealautasella ja kultalusikalla, mutta maaliin asti kotijoukkue ei palloa saanut. Ottelu aaltoili tasaisena aina Cristiano Ronaldon taiturimaiseen 0-1 maaliin saakka, jonka jälkeen vieraat saivat enemmän otetta pelistä. Peli näytti jo päättyvän kohtuullisiin 0-1 lukemiin, mutta kuin puskista vaihdosta tullut Jese pääsi lataamaan 0-2 lukemat Roma-maalin alanurkkaan. 0-2 on sellainen lukema, josta tuskin Roma selviää Madridista. Kahden maalin voitto pitäisi ottaa joka tapauksessa ja tällä tuhlailumäärällä se on vaan liikaa. Hyvä esitys roomalaisilta, mutta nyt tuli se muuri vastaan.

Mestarien liiga vedonlyönti