Mestarien Liiga 23.-24.2. pelatut ottelut

Mestarien Liigan toisella pudotuspeliviikolla päästettiin jälleen kahdeksan joukkuetta irti. Nähtiin kaksi todella maalirikasta ottelua, yksi parin maalin peli ja kiihkeä maaliton tasapeli. Osa pareista taisi jo ratketa ensimmäisessä osaottelussa, mutta niin kauan kuin on peliaikaa, on myös toivoa.

Arsenal – Barcelona 0-2

Media pauhasi ennen ottelua kuinka Leo Messi ei ole onnistunut tekemään maalia Petr Cechin taakse. No se paineistus menikin sitten ainakin Arsenalin kannalta täysin metsään, sillä lopputuloksena oli sitten pari maalia Messille ja ottelupari lukemissa 0-2. Arsenalilla oli pelissä omat erinomaiset paikkansa, mutta Barca-veskari ter Stegen hoiti tyylillä ja taidolla oman verkkonsa puhtaana. Arsenalilla on melkoinen vuori kiivettävänä toisessa osaottelussa.

Barcelona näytti ottelussa miksi ”Tres Amigos” eli hyökkäyskolmikko on niin kova. Kun paikka tulee, niin se maali tehdään sitten vaikka väkisin. Arsenalille jäi nyt käteen ”Mission Impossible” –kortti, voiko joku ajatella että Arsenal tekisi Madridissa pari maalia ja kotijoukkue jäisi nollille? Ja silläkin Tykkimiehet pääsisivät vasta jatkoajalle.

Juventus – Bayern München 2-2

Torinon illassa nähtiin peräti neljä maalia kun Bayern München vieraili Juventuksen vieraana. Bayern München näytti menevän ottelussa menojaan ja ottelu olikin jo 55 minuutin jälkeen lukemissa 0-2 Thomas Müllerin ja Arjen Robbenin maaleilla. Juventus ei kuitenkaan heittänyt pyyhettä kehiin, vaan aloitti mainion takaa-ajon, jonka ensimmäinen hedelmä saatiin 63. minuutilla Paolo Dybalan tehtyä kavennuksen lukemiin 1-2.

Tästä reilun 10 minuutin päästä vaihdosta tullut Stefano Sturaro pisti pelin tasoihin ja kaikki jäi auki pudotuspeliparin toiseen osaotteluun Müncheniin. Bayernin kaksi vierasmaalia on toki iso juttu, mutta maalin voitto riittää Juvelle. Lopun sulaminen jätti Bayernistä monta kysymysmerkkiä ilmoille.

Dynamo Kyiv – Manchester City 1-3

Manchester City oli todella hyvin keskittynyt siihen mitä se tuli Kiovasta hakemaan. Mahdollisimman monta vierasmaalia ja reippaat eväät kotiotteluun. Nähdyn ottelun perusteella tämä pari taisi jo ratketa tähän ensimmäiseen osaotteluun, sen verran vuotavalta näytti Dynamon puolustus. Tämän lisäksi City tulee kotonaankin pistämään sellaisen jyrän päälle että ei tätä johtoasemaa voi enää hukata.

Cityltä onnistuivat ensin Sergio Agüero ja David Silva, tämän jälkeen Dynamo pääsi Vitali Buyalskin maalilla maalin päähän. Kiovan illassa kuultiin kuitenkin kotijoukkueen selkärangan napsahtaminen 90:llä minuutilla kun Yaya Touré pisti pallon kolmannen kerran kotijoukkueen pömpeliin. Cityn ei tarvitse edes voittaa kotiotteluaan, joten paukkuja voi säästää jo tuleviin otteluihin.

PSV Eindhoven – Atletico Madrid 0-0

PSV:n ja Atletico Madridin välisestä ottelusta povattiin tasaista ja sellainen siitä myös saatiin. Phillip Cocun ja Diego Simeonen luotsaamat joukkueet taistelivat 0-0 tasapelin ja lukemista huolimatta peli ei suinkaan ollut tylsä. Yleisö kannusti raivoisasti kotijoukkuetta ja kannustus vain kasvoi 68 minuutin jälkeen kun Gaston Pereiro näki toisen kerran keltaista ja ulosajon.

Alivoimasta huolimatta Atletico ei pystynyt tekemään tärkeää vierasmaalia, joten kaikki jäi nyt toisen osaottelun varaan. Atletico hallitsi ottelua, mutta Fernando Torres, Antoine Griezmann, Luciano Vietto eikä Angel Correa pystynyt ohittamaan mainiosti pelannutta kotijoukkueen kassaria, Jeroen Zoetia.

Mestarien liiga vedonlyönti