Mestarien Liiga 8.-9.3. pelatut ottelut

Mestarien Liiga 8.-9.3 pelatut ottelut

Tiistain ja keskiviikon otteluiden jälkeen meillä on jo neljä kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon päässyttä joukkuetta selvillä. Isompia yllätyksiä ei nähty.

Real Madrid – AS Roma 2-0 (yhteismaalit 4-0)


Moni ”tiesi” Real Madridin menevän tästä otteluparista jatkoon ja lopultahan tuo tapahtui varsin isoin lukemin. 4—0 yhteislukemat ovat kieltämättä komeat Real Madridin kannalta, mutta Roma taisteli molemmissa otteluissa varsin upeasti ja kehitteli jopa enemmän maalipaikkoja kuin madridilaiset. Kuten moni muukin pallopeli, jalkapallo on maalintekopeli. Kaylor Navas Madridin luukulla antaa joukkueelle mainiot mahdollisuudet voittaa joka ilta ja kun hyökkäysrosterista löytyy sellainen pelaaja kuin Cristiano Ronaldo, niin onhan tätä joukkuetta vaikea päihittää.
Jatkopelien kannalta Realin pitää myös parantaa otettaan, sillä pelissä oli paljon hyvän lisäksi myös paljon heikkoja osa-alueita, joita Romaa parempi joukkue tulee surutta hyödyntämään.

Wolfsburg – Gent 1-0 (yhteismaalit 4-2)


Wolfsburg oli laittanut puolustuspelin kuntoon ja tulevia otteluita varten hyvä niin. Ainoan maalin ottelussa viimeisteli Andre Schürrle ottelun 74. minuutilla ja tämä viimeistään sinetöi Gentin kohtalon tämän kauden Mestarienliigassa. Edellisen ottelun viiden maalin maalijuhla oli enää vain iloinen muisto ja Gent ei päässyt maalintekoon hyvistä yrityksistä huolimatta. Ehkä Wolfsburgin kolme vierasmaalia oli sittenkin liikaa heti alkajaisiksi. Gentille upea kausi Mestarien Liigassa, tuskin kukaan olisi ennen kauden alkua uskonut että joukkue taistelee tällä kaudella paikasta kahdeksan parhaan joukkoon koko Euroopassa!
Wolfsburgin peli näyttää varsin hyvälle ja vaikka joukkue ei tule lähtemään ennakkosuosikkina tuleviin peleihin, on sillä mahdollisuus olla tämän kauden iso musta hevonen. Hevosvoimia riittää tässä Volkkarissa!

Zenit Petersburg – Benfica 1-2 (yhteismaalit 1-3)

Zenit toteutti upeasti omaa taktiikkaansa aina 85. minuutille saakka. Ensin Hulk onnistui 69. inuutilla tekemään tasoittavan maalin ottelusarjassa. Saavillinen kylmää vettä putosi kuitenkin pietarilaisten niskaan 85. minuutilla kun Nicolas Gaitan pääsi pistämään pallon maaliin. Tilanteessa Zenitin olisi pitänyt tehdä jatkopaikan eteen viidessä minuutissa kaksi maalia ja hurja yritys päättyi anti-kliimaksiin kun Anderson Talisca pääsi muuttamaan loppulukemat pelissä 1-2 –lukemiin ja yhteismaalit numeroihin 1-3.
Zenitillä oli ottelussa monta hukattua paikkaa, mutta tässäkin ottelussa ne maalit ratkaisevat. Tästä otteluparista povattiin varsin tasaväkistä ja sitä se totisesti olikin vaikka lopputuloksessa on peräti kahden maalin ero. Benfica jatkaa taivaltaan kahdeksan parhaan joukkoon ja ansaitusti.

Chelsea – PSG 1-2 (yhteismaalit 2-4)


Jo ties monettako kertaa Mestarien Liigan pudotuspelivaiheessa kohdanneet joukkueet järjestivät todellisen huippuottelun Lontoossa. Edellisen ottelun yksi sankareista, Zlatan Ibrahimovic oli päättänyt että PSG menee tällä kertaa kahdeksan parhaan joukkoon ja ilman skandaaleita. Ottelu sai jo vartin jälkeen suunnan PSG:n laariin kun Adrien Rabiot pisti pallon maaliin Zlatan Ibrahimovicin syötöstä.
Chelsea ei tästä häkeltynyt, vaan Diego Costa, jota on myös PSG:n riveihin ensi kaudelle huhuiltu, pisti lukemat 1-1. Moni jo ajatteli että peli tulee päättymään Chelsean 2-1 voittoon ja jatkaja joudutaan ratkomaan jatkoajalla, ihan kuten niin monta kertaa aiemminkin. Chelsean liekki alkoi kuitenkin pahasti lepattamaan kun Diego Costa loukkasi tunnin kohdalla itseään ja joutui vaihtoon. Lopullisesti lontoolaisten kynttilän sammutti kukas muukaan kuin Zlatan Ibrahimovic 67. minuutilla pistäessään Angel Di Marian upean keskityksen verkkoon. PSG kahdeksan joukkoon, ansaitusti ja saksalaisvahti Kevin Trappin torjuntojen avulla.