Mestarien Liigan madridilainen finaali 2016

Mestarien Liiga Finaali Real Madrid – Atletico Madrid 28.5. kello 21:45

Moni tätä toivoi ja espanjalaisen jalkapalloilun ystävät ovat enemmän kuin innoissaan. Mestarien Liigan kauden 2015 / 2016 finaalissa nähdään Real Madrid ja Atletico Madrid. Ottelua ei kuitenkaan pelata Madridissa, vaan joukkueet matkaavat Italian Milanoon ja San Siron stadionille.

Real päihitti niukasti omassa ottelussaan Manchester Cityn ja lunasti näinollen oman paikkansa tämän kauden Mestarien Liigan finaaliin. Atletico Madrid jatkoi ennakkoluulotonta meininkiään ja kaatoi yhden suurimmista ennakkosuosikeista, Bayern Münchenin. Atleticolla on nyt vyöllään Barcelonan ja Bayern Münchenin päänahat, tuleeko vielä Real Madridinkin päänahka toukokuun lopussa? Erittäin mahdollista.

Madridin derby Milanossa

Ottelun kertoimet lupailevat Real Madridin voittoa (Unibet 2.45 – 3.20 – 3.00). Ottelu pelataan puolueettomalla maaperällä, joten kotietua ei ottelussa ole. Tilastojen mukaan tarjolla on varsin vähämaalinen ottelu ja luonnollisesti myös tasainen sellainen. Edellinen ottelu päättyi Atleticon 1-0 voittoon, sitä ennen pelattiin tasan 1-1 ja tuota ennen voiton vei Real Madrid 1-0. Päädytäänkö tässä ottelussa jatkoajalle ja peräti rankkareihin? Tasapelikerroin on sen verran matala, että se kannattaa laittaa tästä ottelusta betseihin ehdottomasti.

Mestarien Liiga 2015 / 2016 tulee saamaan arvoisensa päätöksen ja tällä kertaa mestaruutta juhlitaan joka tapauksessa Madridissa. Onko se Real vai Atletico, se saadaan selville toukokuun lopussa, 28.5. jolloin kyseinen Mestarien Liigan finaali pelataan.

Real tilastoissa niskan päällä, vai onko?

Real Madrid - AtleticoIsossa tilastossa Real Madrid on niskan päällä, sillä yhteensä 212 ottelun aikana Real on voittanut 107 kertaa ja Atletico on napannut 54 voittoa. Peräti 51 kertaa on pelattu tasan. Maaleja Real Madrid on paukuttanut 355 kappaletta ja Atletico on tehnyt 271 maalia. Ihan näin vanhoihin tilastoihin ei kannata välttämättä kuitenkaan tuijotella, ennemminkin katse voidaan siirtää 10 viimeiseen näiden joukkueiden väliseen taistoon.

Niihin mahtuu niin Espanjan Supercupia, Copa del Reytä, Espanjan La Ligaa ja Mestarien Liigaa. Niissä Atletico Madrid on niskan päällä yllättävän paljon, sillä Real Madrid ei ole onnistunut voittamaan Atleticoa kuin kerran. Tämä tapahtui viime kauden Mestarien Liigan pudotuspeleissä, jossa Real meni jatkoon yhteismaalein 1-0. Mielenkiintoinen tilasto on se, että Real ei ole onnistunut tekemään kuin yhden maalin Atleticon verkkoon viimeisissä viidessä pelissä. Se on aika vähän kun mietitään minkälaista maalintekovoimaa Real Madridila on. No, turhaan ei ole Atleticon puolustusta kehuttu Euroopan kenties parhaaksi.

Vedonlyöntiä ottelusta

Luonnollisesti Mestarien Liigan finaali herättää jokaisen jalkapalloilusta ja vedonlyönnistä kiinnostuneen henkilön mielenkiinnon. Jokainen vedonlyöntiyhtiö tarjoaa tästä ottelusta järkyttävän määrän vedonlyöntikohteita niin ennen ottelua kuin ottelun aikana.

Edellisten otteluiden tilastoihin nojaten Atletico ei tule montaa maalia päästämään ja välttämättä Real ei saa edes montaa paikkaa tehdä maalia. Realilla on kuitenkin riveissään Cristiano Ronaldo, joka tekee parhaana päivänä ihan mitä tahtoo. Nyt vastassa on kuitenkin Euroopan tai jopa maailman tämän hetken paras puolustusryhmittymä, joten hankalaksi menee.

Maalintekijävetoon voi kuitenkin laittaa Realilta täkyjä Cristiano Ronaldolle 4.70 (Unibet) ja vaikkapa Luka Modric (19.00). Vierailta voivat maalin täräyttää vaikkapa Antoine Griezmann (6.10) tai vaikkapa Saul Niquez (12.50). Tsekkaa myös muut mielenkiintoiset vedonlyöntikohteet ja tee Mestarien Liigan finaalista itsellesi vieläkin jännittävämpi tapahtuma!

Mestarien Liigan Finaali 2016