Mestarien Liiga 2015 / 2016 katsaus tilastoihin

tilastotMaailman seuratuimmasta liigasta, jalkapallon Mestarien liigasta pidetään todella tarkasti kirjaa kaikista mahdollisista tilastoista. Tietenkin ylös otetaan tehdyt maali ja syötöt, mutta tilastoihin merkitään myös kummalla jalalla maali on tehty vai se että tehtiinkö maali puskemalla. Entä tehtiinkö maali rangaistuspotkualueen ulkopuolelta vai oliko pelaaja kyseisen alueen sisällä lähettäessään maalin vastustajan verkkoon. Mielenkiintoisia tilastoja ovat myös pelaajien otteluiden aikana edetyt metrit joita yhdessä ottelussa tulee kilometreittäin.

Perinteisissä tilastoissa paras maalintekijä lohkovaiheessa on Real Madridin Christiano Ronaldo. 11 maalia on peräti neljä maalia enemmän kuin seuraavana tulevalla, Bayern Münchenin Robert Lewandowskilla, jolla on siis seitsemän maalia. Zenit Pietarin Artem Dzyuballa on koossa kuusi maalia ja viiteen maaliin ovat päässeet Arsenalin Olivier Giroud, Bayernin Thomas Müller, Barcelonan Luis Suarez, Chelsean Willian ja Leverkusenin Javier Hernandez. Näistä ainoastaan Leverkusenin tie nousi lohkovaiheen jälkeen pystyyn.

Eniten syöttöjä tällä kaudella on viidellä pelaajalla. Bayernin Kingsley Coman, Manchester Cityn Wilfried Bony, Arsenalin Alexis Sanchez, Zenitin Hulk ja Barcelonan Neymar ovat kaikki kirjauttaneet neljä syöttöä tilastoihin.

Zlatan viihtyy paitsiossa

zlatanParis Saint Germainin Zlatan Ibrahimovic on kerännyt tilastoihin eniten paitsiomerkintöjä. Niitä on hänellä peräti 15 kappaletta. Kakkosena tulee Valencian Paco Alcacer (12) ja kolmosena Chelsean Diego Costa (11). Barcelonan Luis Suarez (9) ja Shaktar Donetskin Olexandr Gladkliy (8) mahtuvat vielä tämän tilaston viiden parhaan joukkoon.

Eniten tämän kauden Mestarien Liigan lohkopeleissä on juossut Mänchengladbachin keskikenttäpelaaja Lars Stindl. Kuudessa pelissä mittariin tuli kiitettävät 69 kilometriä. Maalivahdeista eniten kilometrejä keräsi Astanan Nenad Eric, jolle metrejä lohkovaiheen peleissä tuli yhteensä hieman vajaat 33 kilometriä. Puolustajien ykkönen oli Sevillan Benoit Tremoulinas joka kuudessa ottelussa sai trippimittariin reilut 65 kilometriä. Hyökkääjistä ykkönen oli BATEn Mikhail Gordeichuk jolle kertyi peliä kohti n. 11 kilometriä.

Vedonlyöjälle tärkeää tietoa

Useat vedonlyöntitoimistot tarjoavat vedonlyöntikohteita, joissa voi lyödä maalin tekoajasta tietyssä aikahaarukassa. Lohkovaiheen tilastojen mukaan eniten maaleja tehtiin minuuteilla 76-90, yhteensä 55 kappaletta. Paljon tuossa luvussa ei ole eroa minuuttien 46-60 ja 16-30 välillä, sillä näissä tehtiin molemmissa 50 maalia. 122 maalia tehtiin yhteensä ensimmäisellä puoliajalla, toisella puoliajalla tehtiin 158 maalia. Tässä onkin jo isompi ero.

Mikäli syöttötarkkuus ratkaisisi Mestarien Liigan neljä parasta joukkuetta, ne olisivat Bayern (92%), PSG ja Real Madrid (91%) sekä Barcelona (88%). Tilastoista selviää myös se että eniten rikkeitä tekivät kolmikko Dynamo Kiev (107), Gent (100) ja Pietarin Zenit (98). Vähimmillä rikkeillä selvisivät puolestaan Bayern (52), Wolfsburg (53) ja CSKA Moskova (53). Zenitillä rikkeiden määrä näkyi myös keltaisten korttien määrässä, niitä tuli kuudessa ottelussa peräti 22 kappaletta yhden punaisen kortin lisäksi.

Parhaat vedot Mestarien liigan vetoihin Unibetillä

Veikkaa Unibetillä