Mestarien Liigan ratkaisevat neljännesvälieräottelut

Mestarien Liiga 15.-16.3 pelatut ottelut

Mestarien Liigan kahdeksan parasta joukkuetta saatiin lopullisesti selville tällä viikolla kun pelattiin neljä todella kovaa ottelua. PSV oli lähellä todellista yllätystä Juventuksen tavoin, mutta lopulta ottelut kääntyivät jännittävien vaiheiden jälkeen ennakkosuosikeille ja meillä on kahdeksan kauden parasta joukkuetta selvillä.

Atletico Madrid – PSV Eidhoven 1-0 rankkareiden jälkeen (yhteismaalit 1-0)

Ensimmäinen osaottelu PSV:n kotikentällä päättyi tiukan niukkaan 0-0 lukemiin. Toinen osaottelu pelattiin hyvin pitkälti samalla kaavalla kuin ensimmäinenkin, puolustus oli armotonta, mutta myös paikkoja siunaantui molemmille joukkueille. Ei missään nimessä tylsä 0-0 peli, mutta tulos tiesi sitä että edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla ei maaleja edelleenkään nähty, joten oli nuhjattu jo 3,5 tuntia ilman maaleja. Jollain tavalla peli piti kuitenkin ratkaista ja edessä oli rangaistuslaukauskisa.

No nyt niitä maaleja alkoi sitten tulemaan liukuhihnalta ja edettiin peräti kahdeksansiin ampujiin ennen kuin ero löytyi. Ensin ampumaan asettui PSV:n Luciano Narsingh, joka täräytti oman kanuunan ylähirteen. Kun tämän jälkeen vanha konkari Juanfran pisti pallon varmasti pömpeliin, oli kotijoukkueen juhlat valmiina alkamaan. Atletico Madrid jatkoon niukimmalla mahdollisella tavalla.

Manchester City – Dynamo Kiev 0-0 (yhteismaalit 3-1)

Moni oli sitä mieltä että tämä ottelupari ratkesi jo ensimmäisessä osaottelussa, jossa City paukutti taululle kolme maalia kotijoukkueen yhtä vastaan. Ja niinhän siinä kävi, City ei olisi tarvinnut tästä pelistä edes tasapeliä jotta se jatkopaikka olisi varmistunut. Vierailla oli toki muutama mukava maalipaikka, mutta jotta tämä ottelusarja olisi saanut hieman jännitysvärinää, niin se olisi vaatinut vieraiden nopeaa maalia heti ottelun alkuun. Sitä ei nyt tullut, joten City ansaitusti jatkoon tästä otteluparista.

Pilviä tuli kuitenkin Cityn taivaalle, sillä jo ensimmäisellä puoliajalla piti vaihtaa Vincent Kompany ja Nicolas Otamendi pois kentältä. Hienosti kuitenkin Eliaquin Mangala ja Martin Demichelis paikkasivat ja pitivät oman pään puhtaana.

Barcelona – Arsenal 3-1 (Yhteismaalit 5-1)

Arsenal ei koskaan toipunut niistä kahdesta maalista jotka Barcelona onnistui lontoolaisten maaliin pistämään ensimmäisessä osaottelussa. Lopullisen niitin tälle ottelusarjalle pisti Neymar kun 18 minuutilla pallo löytyi jälleen Arsenalin maalista. Tunteet kävivät kuumana ja mm.
Flamini ja Gabriel saivat ottelussa kortin väkivaltaisuudesta.

Lisää merisuolaa survottiin Arsenalin haavoihin 65. minuutilla kun Luis Suarez teki maalin. Ja pitihän sille hyökkäyskolmikon kolmannellekin miehelle eli Lionel Messille se maali vielä saada, ottelun pelikellossa oli käynnissä 88. minuutti kun Kirppu osui ja viimeisteli ottelusarjan lukemat lukemiin 5-1. Kovat lukemat jotka eivät ehkä koko totuutta kerro. Jalkapallo on kuitenkin maalintekopeli ja tällä kertaa Barcelona oli tämän verran parempi.

Bayern München – Juventus 4-2 jatkoajan jälkeen (Yhteismaalit 6-4)

Ensimmäisessä ottelussa nähtiin hurja trilleri, kun Bayern meni ensin 0-2 johtoon, mutta kotijoukkue kiri sen jälkeen hurjalla kirillä 2-2 tasapeliin. Näistä asetelmista lähdettiin liikkeelle ja taianomaisesti Juventus pelasi todella upean ensimmäisen puoliajan ja hankki jo turvallisen tuntuisen 0-2 johdon Bayernin kotikentällä Pogban ja Cuardadon maaleilla. Juventuksen pelaajat kuitenkin väsyivät Bayernin hurjan myllytyksen alla ja ensimmäinen kotijoukkueen maali nähtiin 73. minuutilla kun Robert Lewandowski pukkasi vastustamattomasti pallon ohi Gigi Buffonin. Bayern kiristi edelleen ruuvia ja 90+1 minuutilla tullut Thomas Müllerin tasoitus käänsi henkisen edun viimeistään tuolloin kotijoukkueelle.

Edessä oli jatkoaika jota punainen kotijoukkue hallitsi mielin määrin. Allianz-areena melkein repesi liitoksistaan kun Thiago Alcantara ensin 108. minuutilla pisti pallon pömpeliin ja sen jälkeen Juventuksesta lainalla oleva Kingsley Coman viimeisteli vielä muutama minuutti myöhemmin lukemat 4-2. Yhteistulos 6-4 ja Bayern jatkoon.

Kahdeksalla joukkueella vielä mahdollisuudet Mestarien Liigan voittoon!

Kahdeksan paras joukkuetta ovat nyt siis selvllä ja ottelupariarvonta suoritetaan 18.3.2016. Kuumat ottelut tullaan puolestaan pelaamaan 5.-6. huhtikuuta ja toiset osaottelut 12-13. huhtikuuta.

Mukana ovat vielä kahdeksan kovaa joukkuetta ja joku näistä joukkueista kruunataan tämän kauden Mestarien Liigan voittajaksi, mukana Unibetin tuoreet voittokertoimet ennen uusien otteluparien arvontaa:Veikkaa voittajaa Unibetillä