Robert Lewandowski – Puolan lahja futikselle

Robert Lewandowskia voidaan hyvällä syyllä pitää yhtenä tämän hetken kuumimpana hyökkääjänä, mitä tulee ihan koko jalkapalloilevaan maailmaan. Tämä 27 –vuotias puolalainen on jo pidempään ollut yksi taidokkaimmista pelaajista ja tämä kausi Bayern Münchenissä on nostanut miehen entistä enemmän isoihin otsikoihin.

184 senttinen Lewandowski on tehnyt kaikissa joukkueissa sitä mitä mieheltä on odotettu, eli hyökkääjänä maaleja. Vedonlyöjillä on taatusti ollut pelaajan esitysten kanssa todella hauskaa, hattutemppuja ja useamman maalin pelejä uralle osuu useita.

Robert Lewandowski ottelut

(WhoScored.com)

Ura alkoi ääntämishirviöjoukkueessa nimeltä Znicz Pruszkow ja 32 ottelussa maaleja syntyi 21 kappaletta. Sieltä siirto hieman isompaan joukkueeseen eli Lech Poznaniin jossa 58 ottelussa syntyi komeat 32 maalia. 2010 tapahtui iso siirto Bundesliigaan ja Borussia Dortmundiin. Kausina 2010 – 2014 otteluita kertyi yhteensä 131 ja maaleja 74. Keskiarvo siis reilusti yli 0,5 maalia per peli ja se on tänä päivänä todella paljon.

2014 tapahtui se mitä Borussian fanin olivat pelänneet, eli Bayern München sai houkuteltua pelaajan riveihinsä. Pelaajan markkinahintaa ei tuossa kohtaa mitattu, sillä siirto oli sopimuksen jälkeinen ilmainen siirto, mutta tuolloin Lewandowski arvioitiin 35 miljoonan punnan arvoiseksi peluriksi. Mainiot otteet siirron jälkeen ovat nostaneet miehen arvoa entisestään ja tällä hetkellä arvo on jo lähes 50 miljoonaa puntaa. (Lähde http://www.transfermarkt.co.uk/robert-lewandowski/profil/spieler/38253)

Robert LewandowskiBayern Münchenissa ruuti on ollut edelleen kuivaa, sillä tähän mennessä 66 ottelussa vastustajan maaliverkko on soinut jo 47 kertaa. Tällä kaudella Robert on pelannut kuusi Mestarien Liigan peliä joissa hän on tehnyt 7 maalia ja Bayern Münchenin riveissä otteluita on kertynyt 15(2) ja maaleja 17. Yhden kauden maaliennätys on kuitenkin Borussian riveistä, kaudella 2012 / 2013 mies latoi 29 ottelussa 24 maalia. Siihen on toki matkaa, mutta mahdollisesti tuo lukema rikkoutuu vielä tällä kaudella.

Bayern München – Juventus

Arvontakoneisto heitti arvonnassa heti ensimmäiselle kierrokselle vastakkain kaksi jättiläistä. Italian suurin ja kaunein seura, Juventus kohtaa Bayern Münchenin kaksiosaisessa pudotuspelissä. Historiatilastot tuntevat näiden kahden joukkueen väliltä kahdeksan Mestarien Liigan taistoa ja tässä tilastossa Bayern on niukasti niskan päällä. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat kauden 2012 / 2013 pudotuspeleissä ja tuolloin Bayern oli suvereeni voittaen molemmat pudotuspeliottelut lukemin 2-0.

juventusJuventus on edellisen kerran voittanut Bayernin vuonna 2005 syksyllä kotonaan lukemin 2-1, joten tämän tapaiselle tulokselle olisi käyttöä myös helmikuun 23. päivä, jolloin pelataan ensimmäinen pudotuspeli Juventus – Bayern München. Kertoimet eivät lupaa kovin hyvää Juventukselle, sillä esimerkiksi Unibet antaa tähän otteluun kertoimet 3.60 – 3.42 – 2.08. Tämä on kuitenkin se ottelu jossa Juventuksen pitää yrittää pitää Bayernin maalitykit Lewandowskin johdolla nollilla, jotta vierasotteluun olisi sitten hyvä lähteä hakemaan jatkopaikkaa.

Viime kauden Mestarien Liigan finalistin taival uhkaa kuitenkin katketa jo tässä vaiheessa Bayern Münchenia vastaan. Monet vedonlyöjät uskovat Juventuksen vahvaan kotipelaamiseen, mutta jatkoon meno ei taida olla ihan niin helppo juttu saksalaisia vastaan. Monet ovat povanneet Bayerniä ainakin finaalijoukkueeksi tai jopa Mestarien Liigan mestariksi. Robert Lewandowski tekee varmasti kaikkensa että tuo haave toteutuu.

Veikkaa voittajaa Unibetillä

Lewandowskin tainonnäytteitä