Zlatan Ibrahimovic – Jumalasta seuraava?

zlatan-300x225Jos viime vuosien elämänkertakirjoista pitäisi suositella jotain kirjaa, niin kieltämättä Zlatanin ”I am Zlatan” eli suomennettuna ”Minä, Zlatan Ibrahimovic”, kuuluu niiden kirjojen joukkoon jota voidaan lämpimästi suositella jokaiselle jalkapallosta vähänkin kiinnostuneille.

Värikäs persoona herättää ihailua ja vihailua ja onhan se niin että kyllähän tämän miehen omaan suosikkijoukkueeseensa ottaisi ilomielin. Monille Zlatanista tulee mieleen ylimielinen kukkoilija, joka tappelee managereiden ja kanssapelaajien kanssa. Röyhkeä, neste on noussut päähän, ja mitä näitä onkaan.
No pieni totuuden siemen näissä varmasti on, mutta suurimmilta osalta johtopäätös on väärä. Toki tämä vuonna 1981 Malmössä syntynyt ruotsalainen on urallaan tehnyt virheitä ja elämä on ollut kovaa ainakin lapsuudessa. Jalkapallo on se minkä avulla tämä mies on selvinnyt elämässään ja mikä on pitänyt miehen pinnalla. Ja millä tavalla! Miehellä on tilillään useita mestaruuksia useiden joukkueiden kanssa. Ei se sattumaa ole. Miehen ura Malmön kautta Ajaxiin, sieltä Juventukseen ja Internazionaleen, Barcelonaan, Milaniin ja Pariisiin on kruunua vaille valmis, vaikka näitä kruunuja eli mestaruuksia onkin sadellut joka liigasta. Zlatan on vain niin hyvä pelaaja.

Mestarien liigan voitto ja EM-kulta?

Zlatanin kirjan myötä vahvistuu se ajatus, että nyt puhutaan melkoisesta tuhkimotarinasta, tosin vankkurit jotka muuttuvat kurpitsaksi, ovat jääneet talliin. Zlatan tekee yhä historiaa, Paris St. Germainin huippuhyökkääjänä ja Ruotsin maajoukkueen kapteenina. Edessä on tärkeä vuosi, sillä PSG havittelee tälläkin kaudella Mestarien Liigan voittopokaalia. vaikka ei ihan niihin suurimpiin ennakkosuosikkeihin kuulukaan. Ja kesällä on sitten luvassa jalkapallon EM-kisat, joihin Ruotsi selviytyi viimeisimpien joukkueiden joukossa karsintaotteluista Tanskaa vastaan. Ja kukapa muu sen paikan lopulta ratkaisi, kyllä, Zlatan Ibrahimovic se oli. Tuskin Ruotsi voittaa EM-kultaa ja PSG Mestarien Liigaa, mutta Zlatan tulee tekemään kaikkensa jotta se olisi mahdollista.

Kun Jari Litmanen on se Suomen kaikkien aikojen jalkapallon pelaaja, voidaan Zlatanista sanoa samaa Ruotsin parhaana pelaajana. Zlatanin upea ura on kieltämättä jo ehtoopuolella, mutta miehellä on varmasti useampi vuosi peliaikaa jäljellä, mikäli hän näin itse haluaa. Viime aikoina huhuissa on ollut Englannin Valioliigaan siirtyminen. Zlatanin kerrotaan sanoneen että siirtyminen Arsenaliin olisi tässä vaiheessa uraa hänelle se unelmasiirto. Ehkä jo kesällä näemme Arsene Wengerin ja Zlatan Ibrahimovicin kättelemässä ja puhumassa ranskaa?
Zlatan Ibrahimovicin otteita voit seurata PSG:n riveissä Ranskan liigan otteluissa.

Isommalle yleisölle Zlatan esiintyy helmikuun puolessa välissä, kun PSG saa Mestarien Liigan play-offseissa vastaansa englantilaisen Chelsean. Playoffien toinen osa pelataan Lontoossa Chelsean kotikentällä maaliskuun 9. päivä. Melkoinen ihme olisi jos Zlatan ei nousisi näissä otteluissa pääosaan. Tavalla tai toisella. Hyvässä tai pahassa.

Zlatan show – näitä on Youtube pullollaan:

Zlatan – laulu Remix

Veikkaa kaatuuko Chelsea ja meneekö Zlatanin PSG jatkoon – Unibetillä

Veikkaa Unibetillä